Lucerna verde sustine combaterea artritei, diabetului si astmului – BENEFICII

Aproape oricine a auzit macar o data in viata termenul de alfalfa sau lucerna verde, minunata mancare pe care caii o consuma cu atata placere. Insa multi nu stiu faptul ca acest preparat este benefic si organismului uman.

Chinezii au folosit aceasta planta timp de secole intregi pentru a trata litiazele renale (pietrele la rinichi) deoarece aceasta planta detine excelente proprietati diuretice si laxative, si nu numai.

Frunzele lucernei sunt foarte bogate in vitamine si minerale precum calciu, magneziu, potasiu, aceastea continand chiar si caroten. Acesta din urma si-a dovedit eficacitatea in sustinerea functiei cardiace cat si in combaterea cancerului.

Frunzele plantei contin, de asemenea, aminoacizi esentiali fapt pentru care lucerna este eficace in combaterea infectiilor urinare, afectiunilor prostatei si ale vezicii urinare. In combinatie cu potasiul, aminoacizii esentiali sunt eficienti, asa cum am mai spus, in sustinerea unei bune functionari a rinichilor, iar functia antibacteriana si antimicrobiana pe care o detine, combate aparitia infectiilor urinare datorate deplasarii calculilor renali (pietrelor de la rinichi) in momentul expulziei acestora.

Lucerna verde – rol detoxifiant

Aceasta planta este de semenea recunoscuta si pentru rolul sau detoxifiant, deoarece se considera ca actioneaza si asupra glandei pituitare echilibrandu-i functia.

In medicina chineza alfalfa era folosita si in combaterea artritei, diabetului, in combaterea astmului sau alergiilor sezoniere. Lucerna fiind bogata in proteine este indicata tuturor acelora care tin o cura de slabire supunandu-se unui regim alimentar restrictiv, observa Mediafax.

Contine doar 24 calorii in 100 de grame de produs, nu contine zahar, grasimi saturate asadar nu favorizeaza cresterea colesterolului sau a trigliceridelor. Datorita continutului sau bogat in fibre, lucerna ajuta digestia si totodata prelungeste senzatia de satietate, temporizand astfel foamea. De asemenea prin continutul sau bogat in fibre lucerna se adreseaza si persoanelor care sufera de constipatie cronica, deoarece normalizeaza tranzitul intestinal. Lucerna este eficienta si in scaderea colesterolului (rau – LDL colesterol) fara sa afecteze colesterolul bun (HDL colesterol), astfel fiind indicata persoanelor care sufera de ateroscleroza.

Studiile facute pe animale au demonstrat faptul ca acestea au manifestat o scadere a nivelului de glucoza din sange pe perioada in care au fost monitorizate deoarece au primit lucerna in dieta zilnica. Asadar putem extinde aceste descoperiri si putem afirma faptul ca lucerna este benefica in scaderea glicemiei si in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat tip II.

Lucerna verde si lupta cu artrita

Continind intreg complexul de B-uri, lucerna este indicata si persoanelor care depun efort fizic sau intelectual crescut, aceasta fiind recunoscuta pentru efectul sau benefic asupra persoanelor care sufera de depresie, anxietate sau oboseala cronica. Alfaalfa este indicata persoanelor care au probleme in ceea ce priveste circulatia sangvina, indicata mai ales celor care au probleme cu circulatia cerebrala.

Beneficiul neurologic major al lucernei se trage nu numai din continutul sau bogat in vitamina: B1, B3, B6, B5; acid folic cat si din prezenta, in continutul acesteia, a vitaminei K. Lucerna este una din plantele cu cel mai ridicat continut de vitamina K din natura, aceasta vitamina avand un important rol in normalizarea functionarii plachetelor sangvine. Vitamina K este unul din factorii care determina procesul de coagulare al sangelui, intervenind in procesul de oprire a unei sangerari.

De aceea consumul de lucerna (alfaalfa) nu este indicat peroanele care iau un tratament medicamentos cu anticoagulante. In afara de aceasta functie vitamina K activeaza osteocalcina o proteina care joaca un rol in metabolismul de sinteza a oaselor. De aceea lucerna este indicata tuturor persoanelor care sufera de artrita, reprezentand, de asemenea, un adjuvant in tratamentul osteoporozei.

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *