Micul dejun – retete vegetariene pentru o talie de invidiat!

Micul dejun este, fara doar si poate, cea mai importanta masa a zilei. Iar daca la aceasta prima masa poti aborda si cateva retete vegetariene, cu atat mai bine pentru tine!

In special ca, aceste retete despre care urmeaza sa discutam astazi sunt ideale pentru mentinerea unei siluete armonioase si a unei sanatati perfecte. Micul dejun poate deveni o reala placere, in special ca, probabil te-ai saturat sa mananci doar sandvisuri sau cereale simple.

De acum incolo micul dejun va deveni o bucurie, asa ca incearca aceste retete vegetariene pe care urmeaza sa ti le prezentam, nu vei regreta!

Micul dejun – retete vegetariene cu fructe si ovaz

Iaurt cu fructe proaspete

Ingrediente:

  • 1 iaurt (max 180 gr) natural
  • 1/2 ceasca cu fructe proaspete feliate
    (1 pruna mica/ 1/2 para/ zmeura sau afine)
  • 1 lingurita seminte de chia
  • 5 migdale si 3 nuci feliate
  • 1 lingurita de miere cruda (optional)

Mod de preparare:

  • Se amesteca semintele de chia cu iaurt si se lasa cca. 10 minute, timp in care acestea isi cresc volumul prin hidratare si se inmoaie. Se adauga apoi fructele, nucile si migdalele. Optional iaurtul se poate indulci cu 1 lingurita de miere cruda. Puteti bea ulterior ceai verde sau ceai de plante.

Porridge de ovaz (cu variatiuni pe aceeasi tema)

Este una dintre solutiile clasice de mic dejun, salvatoare oricand, super-hranitoare, simplu si rapid de pregatit. In plus, poate fi innobilat cu diverse ingrediente cu efecte gustative si nutritive deosebite, mai multe retete in lucrarea Veggie Smart – unda verde la sanatate, detalii AICI >>>

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca de fulgi de ovaz
  • 1 ceasca lapte de soia neindulcit (sau apa)
  • 1 lingurita seminte de chia/ quinoa/ in/ canepa
  • 1 lingurita de scortisoara Ceylon
  • cateva stafide
  • 1 lingurita miere (optional)

Mod de preparare:

  • Se fierb fulgii de ovaz in laptele de soia/ cocos/ migdale pana se ingroasa compozitia amestecand continuu (cca. 10-15 min). Se stinge focul, se adauga in compozitie semintele de chia.
  • Se acopera cu un capac si se lasa la… odihna 5-7 minute. Se serveste in bol (ceasca) presarat cu scortisoara (pentru stimularea metabolismului si scaderea glicemiei) si stafide. Optional, se indulceste cu miere.

Alte ingrediente ce pot aduce savoare, dar si valoare nutritionala traditionalului porridge sunt:

  • Pentru aport de vitamine si fibre: fructe crude – 1/4 ceasca de zmeura/ afine, 1/2 banana mica, 1/2 mar mediu taiat cubulete, 1 caisa ori 1 pruna
  • Pentru aport proteic si digestie rapida: seminte de in/quinoa/ canepa.

Porridge condimentat cu pere si curmale

Ingrediente:

  • ulei de cocos sau spray de gatit
  • 1 ½ cesti de ovaz cu granulatie mai mare (necesita un timp mai mare de gatire/15 min la oala sub presiune)
  • 4 cani cu lapte de ovaz sau alt lapte vegetal
  • 6 curmale fara samburi, taiate cubulete
  • 2 pere mari, curatate si taiate cubulete
  • 1 ½ lingurite extract de vanilie
  • 1 varf de sare de mare
  • 1 ½ lingurite scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita de ienibahar macinat

Mod de preparare:

  • Ungeti delicat cu ulei de cocos sau spray de gatit interiorul vasului in care gatiti pentru a evita lipirea porridge-ului.
  • Adaugati toate ingredientele in vas.
  • Lasati sa fiarba cca. 25 minute la foc domol si amestecati sa nu se prinda.
  • Dupa ce opriti focul, mai lasati sa continue fierberea sub capac.
  • Deschideti oala si amestecati bine fulgii de ovaz. S-ar putea sa fie ceva lichid si spuma deasupra, dar odata ce il amestecati, lichidul se va incorpora in fulgii de ovaz si se va ingrosa.
  • Serviti asezonat cu pere si curmale cubulete.

Micul dejun cu retete vegetariene – Smootie-ul atotputernic

Sucul hranitor din legume crude, fructe sau frunze verzi baut dimineata, la prima ora, este nelipsit din micul dejun al unui campion. Fie ca se numeste suc de fructe, suc de legume crude, suc de frunze verzi sau, mai pretentios, Smoothie verde proteic, Celebrity’s Protein shake ori Superfood Smoothie. Aceste sucuri declanseaza „combustia interna”’si dau un impuls puternic metabolismului. Aduc un aport consistent de energie prin vitaminele, mineralele si nutrientii din ingredientele componente.

Calitati nutritive:

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *