Detoxifiere in 10 zile – eliminarea zaharului din alimentatie

Poate si tu ai auzit ca eliminarea zaharului din alimentatie poate fi o idee minunata, pentru sanatate si silueta. Asa ca este momentul sa incerci si tu 10 zile fara zahar. Sau chiar mai mult daca poti si ai ocazia. Traim intr-o lume in care dulciurile sunt considerate delicioase si parca nu putem trai fara ele. In special fara cele care abunda in zahar si faina alba.

Desigur ca acelea sunt cele mai nocive. Nu doar ca ingrasa in timp, pentru ca au si grasimi animale, dar iti vor afecta si starea de sanatate. Asa ca este momentul sa descoperi de ce eliminarea zaharului din alimentatie poate fi cea mai buna idee. Incepe cu provocarea de 10 zile. S-ar putea sa constati ca este mai usor decat credeai, asa ca poate vei prelungi perioada.

Sau nu. Dar este important sa incerci, vei observa ca este mult mai simplu decat credeai, in special daca ai putina rabdare. Pentru ca in prima faza iti va fi putin greu. Zaharul este continut si de mancare, asa ca va trebui sa citesti etichetele cu atentie.

Dar haide sa vedem despre ce este vorba.

Eliminarea zaharului din alimentatie – de ce sa faci asta?

Zaharul a inceput sa fie prezent in foarte multe preparate, iar in timp devine nociv pentru noi. Acesta ne duce intr-o stare acida, propice bolilor cronice. Asa ca trebuie sa evitam sa ne transformam in „tinte”.

Este la baza declansarii cancerului, precum si a bolilor cardiace. Desigur, este doar unul dintre factori. Dar este foarte important sa eliminam cat mai mult zaharul din alimentatie.

Cu siguranta te vei simti mai bine, odata ce vei incepe sa mananci mai sanatos si hranitor.

Mark Hyman este medicul care a inventat dieta fara zahar, care ii poarta numele. Acesta si-a dat seama ca pentru a regla glicemia este necesar sa eliminam cat mai des zaharul. In loc de alimentele care-l contin, ar trebui sa le alegem pe cele mai naturale si sanatoase.

In acest fel, eliminarea zaharului din organism va deveni un succes, iar trupul tau va fi mai sanatos si nu va mai depinde de zahar.

Care sunt ideile principale in dieta Mark Hyman? In cele ce urmeaza ti le vom prezenta:

Fii dedicata. Adica nu te opri dupa o zi sau doua, ca nu vei realiza mare lucru in acest fel. Incearca sa citesti continutul etichetelor si sa elimini cu orice pret zaharul. Dar nu iti face probleme, exista inlocuitori de succes, care te vor „indulci”, mai mult ca sigur

Fara sucuri de orice fel. Daca esti fanul bauturilor carbogazoase cu zahar…este cazul sa pui punct. Macar pentru 10 zile, pentru a vedea cum te schimba aceasta experienta.

Eliminarea zaharului din alimentatie – carbohidrati din legume!

Consum de energie. Ai nevoie de „combustibil”, iar in aceste zile de dieta fara zahar ar fi bine sa te axezi pe proteinele de calitate. Nu este cazul sa mananci dulciuri pentru a avea energie. Un mic dejun cu omleta, o gustare cu fructe uscate sau un pranz/ cina cu peste la cuptor te vor ajuta garantat!

Carbohidrati benefici. Sunt cei din legume, in special, asa ca ai voie sa mananci dupa bunul plac. Morcovi, broccoli, conopida, dovlecei, vinete, toate isi vor aduce aportul. Asa ca prepara legume la cuptor mai des si bucura-te de cele mai delicioase arome.

Grasimi vegetale. Nu uita de avocado, nuci, seminte, sunt surse perfecte de energie. Poti folosi mai des si uleiul de cocos.

Renunta la gustarile dulci. Alege un iaurt natural, o cana de lapte vegetal, un morcov sau o mana de migdale. Fara doar si poate ca vor fi mai sanatoase decat batoanele de ciocolata sau pufuletii.

Nu uita sa bei apa, sa te odihnesti si sa faci miscare. Desigur ca vei slabi in aceste 10 zile daca urmezi intocmai regimul. Plus ca vei ramane uimita cat de bine te vei simti. Adu-ti aminte ca viata inseamna sanatate si o nutritie pe masura, succes!

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *