Reteta de weekend – burgeri cu zucchini, ii vei adora!

Cu siguranta iti va placea aceasta reteta de weekend, in special daca si tu iti doreai sa mananci ceva light, dar gustos. Despre faptul ca sa mananci fara carne, macar 2 zile pe saptamana, stii deja ca este super sanatos si eficient, atunci cand vorbim despre dieta.

Asa ca astazi venim in intampinarea ta cu o reteta super simpla, la indemana oricui. Pentru ca dovleceii nu ingrasa si sunt foarte sanatosi, te vom surprinde cu un fel de mancare pe care il va adora toata familia.

Poti sa optezi pentru un hamburger cu zucchini chiar si la micul dejun. Avand in vedere ca sunt diafani, dar totusi contin nutrientii necesari pentru a-ti potoli foamea, sunt ideali de servit la orice masa.

Esti curioasa sa vezi cum se prepara? Nu iti face griji, este mult mai simplu decat te asteptai.

Reteta de weekend. Ce zici de un hamburger cu zucchini?

Evident ca prima oara vei merge la cumparaturi, dar din fericire nu ai de luat foarte multe ingrediente. Pentru ca ne dorim ca burgerii nostri sa fie cat mai sanatosi, o sa incercam sa nu-i aglomeram cu prea multe alimente. Nu uita ca digestia va fi ingreunata atat timp cat combini multe tipuri de mancare. Asa ca, aviz amatorilor!

Ai nevoie de:

– 4 ciuperci proaspete mari

– 2 zucchini medii

– o vanata mare

– 200 grame branza feta

– sos de rosii

– maioneza vegetala

– mustar

– salata verde

– sare, piper, oregano

– 4 chifle din faina integrala

Mod de preparare

In primul rand, vei felia ciupercile, vei taia rondele dovleceii si vinetele. Acum este momentul sa pui gratarul la incins, unge-l cu putin ulei de masline.

Reteta de weekend. Surprinde-i pe cei dragi cu hamburgeri vegetali

Vei continua prin a pune 8 felii de dovlecel, taiate mai gros, direct pe gratar. Lasa-i sa se rumeneasca bine. Pune si vinetele, 4 felii nu foarte groase sunt perfecte in acest caz. Adauga pe gratar si cateva ciuperci taiate pe lungime, lasa toate legumele sa se rumeneasca, dupa care pune-le intr-un bol. Evident, inainte sa le pui pe gratar le vei condimenta foarte bine.

Dupa ce s-au copt, vei incepe sa asamblezi burgerii. Vei taia in 2 o chifla si vei pune o felie de dovlecel, o felie de branza feta, o felie de vanata, alta felie de dovlecel si ciuperci. Intre aceste straturi vei adauga putina maioneza vegetala, o frunza de salata verde, sos de rosii, poti pune si mustar, daca doresti.

Practic, vei asambla burgerii in mod normal, la fel cum ai proceda si daca ai vrea sa prepari unul traditional, cu carne. Te asiguram ca aceasta varianta vegetala va fi la fel de satisfacatoare, in mod garantat!

Si pentru ca o portie de cartofi crocanti ar merge de minune, iti oferim o reteta sanatoasa.

Cartofi crocanti la cuptor – savurosi si satiosi

Dupa ce vei gusta acesti cartofi vei dori sa ii mananci si simpli, atat de gustosi sunt. Asa ca ii poti pregati si pentru a-i servi la serviciu, alaturi de o salata de cruditati. Atat timp cat nu sunt prajiti in ulei, acestia devin un aliment sanatos si necesar organismului.

Evident, nu iti recomandam sa mananci cartofi zilnic, ci sa variezi garniturile, pentru ca trupul tau sa beneficieze de toate vitaminele, prin rotatie.

RETETA cartofi crocanti la cuptor

Ai nevoie de:

– un kg de cartofi

– 3 linguri de faina de orez…vezi reteta de cartofi completa >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *