Retete din dieta mediteraneana – simple si usor de realizat!

Cu siguranta ai auzit despre dieta mediteraneana si despre numeroasele retete existente, in special ca sunt usor de pregatit, dar si foarte gustoase. Fie ca esti sau nu familiarizata cu aceste mancaruri, ar fi bine sa le incerci, cu siguranta le vei aprecia, in cele din urma.

Dieta mediteraneana este recunoscuta pentru calitatile sale asupra sanatatii. Si nici nu este de mirare, desigur ca este mai bine sa consumi ulei de masline, rosii, branza feta si cat mai multe legume. La fel ca in majoritatea dietelor sanatoase, nici aici nu vom regasi un continut prea mare de grasimi animale si carne.

De asemenea, cei din zona mediteraneana au tendinta de a merge mult pe jos, fac miscare in gospodarie si nu mananca mult, pentru ca mancarea consumata este satioasa si bogata in proteine.

Retete din dieta mediteraneana – salata de rosii sau iaurt cu dulceata?

Daca te gandesti pentru ce sa optezi la prima masa a zilei, iti propunem 2 idei delicioase. Desigur ca nu este obligatoriu sa le consumi la micul dejun, desi ar merge de min une.

Iaurt grecesc cu dulceata de afine

Ai nevoie de:

  • un iaurt grecesc
  • 3 lingurite de dulceata de afine
  • 8 migdale
  • un praf de scortisoara

Salata de rosii si branza feta

Ai nevoie de:

  • o felie de branza feta
  • un strop ulei de masline
  • 5 masline
  • o rosie mare
  • o felie de paine integrala prajita
  • oregano
  • sare piper

Retete din dieta mediteraneana – ce sa mananci la pranz?

Salata mediteraneana cu pui

Ai nevoie de:

– o salata verde

– un castravete

– 6 rosii cherry

– 100 grame branza feta

– 100 grame piept de pui la gratar

– o ceapa mica rosie (sau chiar jumatate, daca nu iti place foarte mult)

– o mana de masline kalamata

– ulei de masline, sare, piper

Pentru dressing:

– 1/2 iaurt grecesc…vezi continuarea aici >>>

Retete din dieta mediteraneana – cina cu paste integrale

Ai nevoie de:

  • 300 grame paste integrale fierte al dente
  • un iaurt grecesc mic
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire patrunjel verde
  • cimbru uscat

Intr-o tigaie am format un sos din iaurt grecesc, sare, piper, catei de usturoi pisati marunt, patrunjel verde, busuioc uscat, cimbru uscat. Sosul alb se incalzeste la foc mic si se amesteca cu pastele, conform marianicutar.ro.

Salata cu somon si fulgi de parmezan

  • 200 grame de somon, tras in tigaie cu ulei de masline
  • 100 de grame parmezan ras
  • salata verde
  • porumb
  • sosul de mai devreme, care va fi ideal si alaturi de salata verde.
5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *