Retete cu somon – simple si gustoase

Cu siguranta stii ca pestele este una dintre cele mai savuroase si sanatoase carnuri, asa ca ar fi momentul pentru a afla cele mai bune retete cu somon.

Nu are cum sa nu iti placa acest aliment aromat, care inainte era un adevarat lux si inca este mai costisitor decat altele. Dar, din cand in cand merita investitia. Mai ales daca este vorba despre somon salbatic, acesta pastrandu-si calitatile nutritive deosebite.

Dar inainte de a va prezenta retetele, haide sa aflam cateva lucruri importante despre somon. Stiati ca este bogat in grasimi sanatoase, cum ar fi acizi grasi Omega 3? Acestia vor preveni inflamatiile din corp, asigurandu-ti o buna functionare a intregului organism. Confera proteine de cea mai buna calitate, iar datorita continutului de Omega 3, poate preveni cu succes bolile cardiovasculare. De asemenea, are rolul de a preveni starile de depresie, in special in cazul adolescentilor, mai arata studiile.

Sa ne intoarcem de unde am plecat. Sigur ai dori sa stii cateva retete cu somon excelente, care te vor ajuta sa te mentii in forma. Iata ce iti poti pregati pentru masa de pranz, pe care probabil esti nevoita sa o servesti la birou, de cele mai multe ori.

 

Retete cu somon – secrete culinare demne de apreciat!

 

1. Somon la gratar. Cea mai simpla reteta, dar atunci cand ii vei adauga cateva ingrediente de baza, se va transforma in ceva deosebit. Asadar, pune somonul pe gratar, pregateste o portie de paste integrale, cu putina smantana. Pentru somon, realizeaza un sos din ulei de masline, putin marar, sare, piper si o ceapa. Va merge de minune cu pastele, vei adora aceasta reteta simpla.

2. Chiftelute din somon. Suna bine, nu-i asa? In special cand vrei sa mananci ceva mai aparte. Ai nevoie de: cartofi fierti si pasati, cateva frunze de spanac (pe care le-ai calit in putin ulei), o ceapa, marar, patrunjel, sare, piper. Marunteste carnea de somon si amestec-o cu ingredientele de mai sus. Pune totul in robotul de bucatarie si omogenizeaza compozitia. Le poti pune in tigaie cu putin ulei sau le poti pregati la cuptor, dar nu uita sa pui o foaie de copt. Va fi una dintre acele retete cu somon pe care le vei adora.

3. Somon la tigaie. Foloseste o tigaie neaderenta, adauga putin ulei de masline si apa, dupa care pune o bucata de somon. Acopera totul cu un capac si lasa-l sa se fragezeasca. Poti pregati un sos din mustar si putina miere, daca iti plac mancarurile dulci. Ca garnituri, poti opta pentru: orez integral, quinoa sau fasole verde.

4. Somon la cuptor cu nuci pecan. Suna interesant si este foarte usor de preparat. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa incalzesti cuptorul pana in 200 de grade, iar apoi poti pune pestele, intr-o tava de condimente. Te vom invata cum sa faci si o delicioasa crusta din nuci pecan. Vei toca nucile in prealabil, le amesteci cu zeama de la o lamaie, adaugi sare si piper. Dupa ce ai dat pestele printr-un amestec din ou batut, tavaleste-l si prin acest sos de nuci. Vei aseza pestele in tava cu pielea in jos, si nu il vei lasa la cuptor mai mult de un sfert de ora. Pofta buna, vei fi incantata de aceasta reteta, garantat!

5. Somon…la aburi. Stim, este una dintre cele mai simple retete cu somon, dar categoric te va incanta. In acest fel, pestele isi va pastra savoarea si calitatile nutritive. Pregateste si niste legume cu orez, tot la abur si bucura-te de o masa sanatoasa si copioasa.

Retete cu somon – cum sa fii supla si sanatoasa

Este clar ca pestele este indicat pentru organismul tau, iar daca vei opta pentru niste retete simple, dar sanatoase si gustoase, lucrurile vor merge ca pe roate. Apropo, este demn de mentionat ca preparatele de mai sus sunt perfecte atunci cand esti la dieta. Sau daca pur si simplu vrei un pranz sau o cina delicioasa si hranitoare.

 

Surprinde-i pe cei dragi cu aceste retete cu somon, este timpul sa dai meselor tale un aer mai interesant. Lasa la o parte retetele plictisitoare si incearca ceva nou si gustos.

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *