6 beneficii ale sucului de aloe vera

Aloe vera este o planta specifica zonelor tropicale, cu frunze carnoase si suculente. Ea a fost folosita de secole in scopuri medicinale, devenind un aliat impotriva diferitelor afectiuni. Beneficiile sucului de aloe pentru sanatate sunt cunoscute atat specialistilor din medicina clasica, cat si celor care folosesc metode alternative de vindecare.

Planta este foarte versatila, sucul frunzelor putand fi folosit atat extern, pentru tratarea afectiunilor si leziunilor epidermice, cat si intern sub forma de suc.

Metoda de obtinere a sucului de aloe vera

Sucul de aloe vera este obtinut prin strivirea si maruntirea frunzelor plantei. Acest procedeu este urmat de diferite tehnici de purificare si strecurare a lichidului astfel obtinut.
Gustul sucului este unul oarecum dulceag, cu o aroma caracteristica. Se amesteca cu usurinta in smoothies si alte sucuri, fiind un supliment nutritiv excelent.

Beneficiile sucului asupra sanatatii

Ai cel putin 6 motive sa consumi sucul de aloe vera pentru imbunatatirea si mentinerea sanatatii.

1. Regleaza pH-ul

Sucul de aloe vera este alcalin si odata baut, el ajuta la reglarea pH-ului organismului. Un pH acid ofera un mediu propice diverselor afectiuni. Ajuta-ti organismul sa isi mentina echilibrul prin introducerea sucului de aloe vera in dieta ta zilnica.

Sfat: alte alimente care ajuta la reducerea aciditatii sunt: citricele, nucile si semintele, otetul de mere, radacinoasele (morcovi, telina etc.) si legumele verzi (spanac, urzici etc.).

2. Hidrateaza

Planta de aloe vera are un continut ridicat de apa, motiv pentru care este foarte eficienta in cazul deshidratarii. Daca faci efort sustinut, sau pur si simplu nu te hidratezi suficient de des pe parcursul zilei, sucul de aloe vera te va ajuta sa te hidratezi fara a fi nevoita sa consumi cantitati foarte mari.

Planta stimuleaza activitatea rinichilor si a ficatului. Din acest motiv consumul sucului reprezinta o metoda excelenta de a iti detoxifia organismul.

Sfat: dupa ce depui efort fizic sustinut, hidrateaza-te cu suc de aloe in loc de apa sau apa de cocos. Vezi care sunt rezultatele.

3. Previne si combate constipatia

Mentinerea hidratarii intestinelor este cheia preventiei si a combaterii constipatiei. Datorita faptului ca sucul plantei este deosebit de hidratant, hidratarea intestinelor se mentine la cote ridicate.

Sfat: daca suferi de constipatie, incearca sa incorporezi sucul de aloe in dieta ta zilnica. Pe langa hidratare, planta ajuta si la stimularea digestiei.

4. Vitaminizeaza organismul

Consumul sucului de aloe vera este o modalitate excelenta de a iti vitaminiza organismul. Fie ca suferi de carente ale vitaminelor si mineralelor sau nu, sucul iti va aduce aportul zilnic necesar de:

  • Calciu
  • Crom
  • Sodiu
  • Seleniu
  • Magneziu
  • Potasiu
  • Zinc
  • Mangan
  • Cupru
  • Vitamina B-12
5. Imbunatateste digestia

Planta contine enzime care ajuta la metabolizarea zaharurilor si a grasimilor, care impiedica digestia. Daca digestia nu se efectueaza corect, atunci nutrientii continuti de alimente nu sunt absorbiti in organism.

Studiile arata ca sucul de aloe vera ajuta la ameliorarea si chiar disparitia durerilor provocate de iritarea intestinelor si a stomacului.

Pentru persoanele care sufera de ulcerari ale stomacului, sucul de aloe este deosebit de benefic.

6. Piele radianta

Datorita proprietatii de hidratare a organismului, un alt beneficiu al plantei este acela de a reduce aparitia acneei si dermatitelor. Sucul vitaminizeaza tegumetul, infrumusetandu-l. Reduce pH-ul, eliminand aspectul de piele grasa si actioneaza asupra colagenului din piele, reducand ridurile.

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *