Reteta simpla: cum sa faci ketchup de casa?

Acum ca toamna a sosit, poate ca ai primit si tu cateva rosii de la rudele din provincie. Asa ca ar fi cel mai bun moment sa descoperi cum se prepara acest ketchup de casa.

O reteta extrem de simpla si la indemana oricui. Evident ca va fi bun pentru 2 saptamani, avand in vedere ca nu contine niciun fel de conservant. Dar cu siguranta vei aprecia aceasta reteta de ketchup de casa, in special daca preferi alimentele naturale. Pentru ca sosurile din comert abunda in chimicale, sare si zahar. Asa ca ar fi cea mai buna idee sa pregatesti retete de casa, de cate ori ai ocazia.

Daca nu ai rude la tara, nu este niciun fel de problema. Cauta rosii romanesti, fie la piata, fie pe site-urile care vand produse ecologice si cumpara cantitatea necesara.

Te vei bucura ca ai incercat aceasta reteta. Vei avea nevoie si de rosii uscate, dar nu-ti face griji, poti gasi tot pe site-urile de specialitate sau in supermarketuri.

Cum sa faci ketchup de casa? Reteta simpla

Pentru a face aceasta reteta, nu ai nevoie de multe ingrediente, din fericire.

Ai nevoie de:

  • 2 rosii bine coapte
  • 3 curmale fara sambure
  • 1/2 de cana de rosii uscate la soare

Mod de preparare

Pune toate ingredientele in blender si amesteca-le pana obtii o pasta omogena, adauga si un praf de sare si cateva picaturi de suc de lamaie. Pune continutul intr-un recipient din sticla si foloseste-l in urmatoarele zile. Cu siguranta te vei felicita pentru alegerea facuta, iar pizza sau pastele vor avea un gust mult mai bun.

In special daca ai copii, este esential sa alegi retete naturale si fara conservanti de cate ori ai ocazia.

Supa rece de rosii – Gazpacho. Iata cum se prepara!

Este bine de stiut ca rosiile proaspete sunt ideale, dar desigur ca poti folosi rosii obisnuite din comert. Dar daca cunosti pe cineva care sta la tara sau produce astfel de legume, nu te sfii sa cumperi.

Cele ecologice, crescute natural, sunt mult mai gustoase asa ca va merita efortul. Iar frumusetea consta in faptul ca Gazpacho se prepara in doar 15 minute. Asfel nu esti nevoita sa stai prea mult in bucatarie, pentru a o prepara.

Ingrediente

– 800 grame rosii

– o ceapa

– 2 castraveti medii

– 2 catei usturoi

– un ardei capia

– zeama de la jumatate de lamaie…vezi reteta completa de gazpacho >>>

4.67/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *