Oamenii cu memorie slaba sunt mai inteligenti!

Poate ca nu te-ai fi asteptat la asa ceva, dar in realitate, persoanele care au o memorie slaba pot fi foarte inteligente, in pofida miturilor care circula. Si este normal sa fie adevarat, avand in vedere ca memoria nu arata nivelul de inteligenta, declara cercetatorii care au ajuns la aceasta concluzie.

Asadar, daca si tu faci parte dintre acele persoane care pur si simplu nu pot retine tot felul de lucruri, nu-ti face griji! Chiar daca ai o memorie slaba, probabil ca esti mai inteligenta decat majoritatea.

Se pare ca, in realitate, persoanele care uita nu o fac intamplator. Este pur si simplu o maniera a creierului de a ajuta persoana in cauza sa se concentreze mai bine. Pentru ca cei care uita des au si o putere mai mare de focalizare, au observat expertii.

Ce se intampla cu cei care au o memorie slaba – expertii explica!

Da, este confirmat, cei care uita adesea sunt, de fapt, printre cei mai destepti. Este o corelatie simpla intre numarul de taskuri pe care-l poti memora si inteligenta. Asa se face ca oamenii inteligenti tind sa uite „detaliile” tocmai pentru ca vor sa se concentreze mai bine asupra lucrurilor cu adevarat importante.

Asa ca cei care au o memorie slaba, de cele mai multe ori vor sa-si protejeze in mod inconstient ambitia si creativitatea. Asadar, studiul publicat de canadieni in revista Neuron a aratat ca oamenii care uita au tendinta de a-si prioritiza taskurile, pentru a fi mai eficienti. Asa ca de multe ori, uita ce nu considera ca este important. Iar cei din jur nu ar trebui sa se supere pe ei, in contextul in care este pur si simplu un mecanism.

Memoria slaba versus memoria ascutita

Cercetatorii de origine canadiana, Paul Frankland si Blake Richards de la Universitatea din Toronto au mai remarcat ceva. Cei care fac eforturi sa-si aminteasca orice lucru marunt au o dificultate mai mare in a se focusa si a lua decizii intelepte. In special atunci cand vine vorba despre deciziile importante.

Asa ca, cei care uita adesea si care poate te enerveaza de cele mai multe ori, nu o fac special! Pur si simplu vor sa se focuseze asupra altor sarcini pe care creierul lor le considera superioare.

Cercetatorii mai atrag atentia asupra faptului ca nu este bine sa iti incarci mintea cu foarte multe detalii. De exemplu, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a declarat ca tinde sa se imbrace cu aceleasi haine, tocmai pentru a nu-si obosi mintea cu astfel de detalii.

Atunci cand ai mai putine lucruri pe cap, poti sa fii sigura ca si creierul tau functioneaza mai bine. Chiar daca uneori poate parea ca ai o memorie slaba, nu te ingrijora. In special acum ca stii cum functioneaza mintea umana.

Si nu iti face griji, lucrurile pe care le consideri importante cu siguranta vor ramane in mintea ta. Dar atunci cand vine vorba despre detalii legate de : vestimentatie, unde sa mergi, cum sa te comporti, etc poate ar fi bine sa mai uiti. Nu iti mai umple mintea cu sute de planuri si invata sa te concentrezi asupra aspectelor cu adevarat importante pentru tine. Succes!

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *