Alimentele alcaline si efectul lor miraculos asupra sanatatii

Este imposibil sa nu fi auzit vorbindu-se in ultima vreme despre alimentele alcaline si nici nu este de mirare, avand in vedere beneficiile pe care ni le pot oferi.

Asa cum probabil stii deja, exista si alimente acide, pe care este bine sa nu le consumam in exces, avand in vedere ca pot produce aciditate in corpul nostru.

De ce nu vrem asta? Pentru ca un corp acid este un mediu propice pentru boli si afectiuni.

Asa ca este bine sa stim ce trebuie sa facem pentru a ne feri de astfel de pericole. Alimentele alcaline te vor ajuta sa combati aciditatea, care poate deveni periculoasa, in timp.

Daca vrei sa urmezi o dieta alcalina, s-ar putea sa fie nevoie sa faci schimbari mari.

De exemplu, ar trebui sa elimini din alimentatie carnea, lactatele, cerealele si cofeina. Care sunt alimentele alcaline? Ai ghicit, in mare parte este vorba despre fructe si legume proaspecte, cu anumite exceptii.

Celebrul Dr. Oz a intocmit o lista cu ingrediente alcaline de cea mai buna calitate, pe care ti-o vom prezenta in continuare.

Alimentele alcaline care nu trebuie sa lipseasca din alimentatie:

– broccoli
– miere
– sparanghel
– pepene rosu
– rosii
– cirese
– conopida
– banane
– spanac
– stafide
– cartofi
– caise
– morcovi
– telina
– vin rosu
– bere

In mod uimitor, binecunoscutul medic recomanda si bauturile alcoolice, consumate cu moderatie, desigur.

Daca vrei sa produci un efect alcalin rapid in corpul tau, consuma lamai si pepene rosu, alimente foarte alcaline. La fel sunt si sucurile de fructe si legume, ananasul, smochinele, zmeura, capsunile, dovleceii, sfecla, etc.

Alimentele alcaline versus alimentele acide

Este important de stiut si care sunt acele alimente acide, pe care ori trebuie sa le elimi din alimentatie ori trebuie sa le consumi cu moderatie si sa nu reprezinte mai mult de 25% din mancarea pe care o consumi intr-o zi.

Alimente acide care nu trebuie consumate des: paine alba, sunca procesata, mozzarella, alune prajite si sarate, somon, ton, parmezan, iaurturi degresate, paste din faina alba.

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *