Obiceiurile negative – cum putem scapa de acestea?

Obiceiurile negative sunt unele dintre acele lucruri care ne pot scoate din minti uneori. De ce? Pentru ca sigur ai remarcat cat de greu este sa te schimbi. In special cand iti doresti foarte mult sa devii alt om pare sa fie totul si mai dificil. Schimbarile ne provoaca, iar renuntarea la obiceiurile negative s-ar putea sa fie unul dintre cele mai complicate lucruri pe care le-ai facut vreodata.

Nu te agita pentru ca nu se va transforma totul de pe o zi pe alta. Cu pasi mici vei putea sa-ti schimbi viata in bine. Dar inainte de a porni in aceasta „calatorie” te avertizam ca ai nevoie de foarte multa rabdare, compasiune si disciplina.

Adica ai incredere in tine, nu fi exagerat de dura, dar tine cont de anumite aspecte daca vrei sa te schimbi. Nu conteaza daca vrei sa renunti la fumat, mancare sau pur si simplu vrei sa renunti la a fi pesimista sau stresata. Solutia este una singura, iar tu vei intelege imediat despre ce este vorba.

Obiceiurile negative – cum sa scapi din acest cerc inchis?

Daca ai ajuns aici, cu siguranta si tu te-ai saturat sa fii victima obiceiurilor tale. Te gandesti ca este greu sa te mai schimbi la varsta asta si probabil ca iti faci tot felul de scenarii negative. Dar inainte de toate, da-ne voie sa te felicitam. Deja esti pe drumul cel bun, avand in vedere ca ai realizat ca ai un obicei (sau mai multe) negativ. Deja ai inteles si identificat o problema. Ceea ce conteaza si mai mult este ce vei face de acum incolo.

Ca sa adopti un obicei bun este necesar sa treci prin „calvarul” schimbarii. Asa ca, urmatorul pas va fi acela de a lua o hartie si a scrie toate acele obiceiuri negative de care ai vrea sa scapi cu orice pret. Scrie-le de mana pentru a simti si ma intens acest proces.

Dupa ce ai scris toate acele obiceiuri care nu-ti mai servesc, relaxeaza-te si inchide ochii pentru cateva momente. Acum este timpul sa iti imaginezi ce beneficii iti va aduce renuntarea la obiceiurile rele. De exemplu, daca nu o sa mai mananci seara ce se va schimba? Sau daca renunti la fumat? Sau refuzi sa te mai stresezi pentru orice fleac?

Pentru fiecare obicei negativ scrie si lucrul pozitiv pe care il vei obtine. Daca nu mai fumezi economisesti bani si iti eliberezi corpul de toxine, daca slabesti te simti mai energica si sanatoasa, s.a.m.d. Cu siguranta ai prins ideea. Asa ca gandeste-te intens la ce vei obtine si bucura-te cu adevarat de ceea ce urmeaza.

Obiceiurile negative – nu uita nici de cele comportamentale

Asa cum am precizat inca de la inceput, obiceiurile nu sunt doar cele de natura fizica. Nu uita de stresul inutil, pesimismul, obiceiul de a urla fara motiv sau de a ne plange la fiecare pas. Toate acestea sunt extrem de toxice si iti vor distruge armonia in timp.

Multi oameni nu realizeaza cat de puternice sunt acele ganduri care le trec toata ziua prin cap. Nu uita sa le notezi si pe acestea pentru ca sunt cel putin la fel de importante. De asemenea, incearca sa asociezi fiecare obicei negativ cu situatiile din trecut. De exemplu, daca simti nevoia sa bei un cocktail cat esti nervoasa incearca sa-ti aduci aminte cand a inceput totul.

Ce a declansat acest comportament, ce fel de situatii au dus la crearea unui obicei negativ? Este bine sa afli raspunsul la aceasta intrebare chiar si cu ajutorul unui psiholog. Toate acele momente din trecut pe care nu le-ai depasit tind sa te prinda din urma. Asa ca scoate la iveala suferintele si vezi adevarata sursa a obiceiurilor tale negative, pentru ca mereu exista ceva care declanseaza totul.

Asa ca alege sa te schimbi si sa iti fac viata mai frumoasa, merita din plin. O alta metoda eficace este vizualizarea. Inchide ochii in fiecare zi si imagineaza-ti si simte efectiv cum ar fi daca nu ai mai avea acele obiceiuri negative.

Cum te-ai simti daca nu te-ai mai plange mereu? Sau cum ar fi sa nu mai fumezi sau sa mananci dezordonat? Ce sentiment ti-ar crea? Fa acest exercitiu in fiecare zi pret de 10 minute si vei observa cum viata ta se schimba.

Gandurile negative versus gandurile pozitive: conteaza ce gandesc?!

Fara doar si poate, raspunsul este da. Si este normal sa fie asa, doar in acest mod se poate explica de ce unii oameni reusesc in tot ceea ce isi propun, pe cand altii nu. Ai remarcat starea de spirit a optimistilor? Nu prea se gandesc la ce va merge rau si…surpriza. Toate le merg ca pe roate si reusesc sa rezolve orice situatie.

Cum sa scapi de gandurile negative? Iata ce poti face:

– nu le mai baga in seama. Suna simplu, dar este destul de dificil de aplicat, dupa cum bine stii. Bun. Dar totusi, tu esti stapanul mintii tale…citeste mai multe despre gandurile negative >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *