De ce sa nu faci nimic timp de o zi?

De ce sa nu faci absolut nimic timp de o zi? Pentru ca ai nevoie de eliberare, deconectare si relaxare. Nu te-am lamurit? Atunci citeste mai departe si afla cum poti sa-ti eliberezi mintea de stresul cotidian la care suntem supusi zilnic.

In ziua de astazi oamenii care nu au ocupatii „serioase” sunt considerati lenesi, inutili si sunt deseori acuzati ca pierd vremea. Preocuparile artistice sau orice alta activitate care nu aduce profit par a fi desconsiderate total. Se pare ca traim intr-o societate in care toti ar trebui sa devenim experti in tehnologie, fie ca vrem, fie ca nu.

Totul se petrece rapid si parca nu ne mai ajunge ziua sa facem ceea ce ne dorim. De ce sa nu faci nimic timp de o zi? Tocmai pentru ca ai nevoie, din cand in cand, de o deconectare de la acest ritm alert de viata. Altfel cum te-ai putea bucura de lucrurile care chiar conteaza?

De ce sa nu faci nimic timp de o zi? Pentru ca meriti din plin sa te relaxezi

Psihologii recomanda sa ne deconectam mai des de la viata stresanta pe care am ajuns sa o traim in secolul 21. Nimeni nu mai vrea sa se bucure de moment, toti sunt in cautarea unui stimul nou in permanenta. Iar atunci cand ne intalnim ne gandim mai mult la viitor sau la ce urmeaza sa facem pe termen lung sau scurt.

Sa fie aceasta maniera de a ne trai viata una sanatoasa si benefica? Nicidecum. Tocmai de aceea dorim sa-ti recomandam ca timp de o zi pe luna sa nu faci nimic. Ne referim aici la sarcinile care nu sunt neaparat necesare. Celalalte le poti pastra si in ziua ta de relaxare, dar incearca sa nu te stresezi prea tare din cauza lor.

In ziua ta de relaxare completa exista si cateva activitati permise. Poti sa citesti, sa te plimbi, sa mergi la cumparaturi, sa faci sport, yoga, meditatie sau orice alta activitate care te relaxeaza si iti face placere. De fapt, in aceasta zi iti propunem deconectarea de la toate activitatile stresante.

Daca ai un partener pe care te poti baza, ii poti propune sa faceti un targ. Fiecare dintre voi sa aiba o astfel de zi macar o data pe luna, timp in care celalalt poate prelua anumite sarcini. In acest fel va puteti relaxa amandoi in ziua respectiva.

De ce sa nu faci nimic timp de o zi? Nu te simti vinovata

De ce? Pentru ca viata inseamna mai mult decat 10 ore de munca, 2 de cumparaturi si treburi casnice si una de uitat la televizor. Pentru a ne da voie sa avem o viata plina de insemnatate trebuie sa incepem cu lucrurile mici. Vei incepe sa vezi totul cu alti ochi daca te vei deconecta din cand in cand de la agitatie.

Si crede-ne pe cuvant, ai nevoie. Iar aceste lucruri sunt recomandate de specialisti tot mai des. Ne confruntam cu o epidemie de oameni depresivi, stresati, care parca nu isi mai doresc sa traiasca. Nu este nimic intamplator, iar aceasta realitate dura vine ca urmare a unui mod de viata dezechilibrat.

Daca sarcinile de la job si diverse alte activitati casnice sunt tot ceea ce conteaza pentru tine, cum ai putea sa fii fericita cu adevarat? Este necesar sa facem si acele lucruri care ne plac, cat mai des. Iar uneori chiar avem nevoie de cate o zi in care nu facem mare lucru. Nu este nimic gresit in a citi o carte si a savura un pahar cu vin. S-ar putea sa observi schimbari benefice, odata ce incepi sa adopti aceste practici.

Mintea se va elibera de stres si vei vedea lucrurile intr-o noua perspectiva.

Cum sa scapi de stres? Mananca corect si sanatos

Nu este nicio vrajeala. Nutritia joaca un rol cheie in vietile noastre, asa ca nu o neglija. Mananca mai multe fructe si legume proaspete, salate, seminte si nuci nesarate si neprajite.

Renunta la fumat, bea mai putin alcool si bucura-te de moment, orice ar fi. Nu uita ca mancarea procesata te afecteaza si psihic, nefiind deloc sanatoasa. Nu contine vitamine si nutrienti, asa ca nu are niciun rost sa o consumi…mai multe metode eficiente poti gasi aici >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *