Retentia de apa – cum scapi de aceasta afectiune prin metode naturiste

Retentia de apa este una dintre cele mai comune probleme cu care se confrunta femeile de pretutindeni. Asa ca este cazul sa faci ceva, in special ca aceasta afectiune capata un aspect foarte neplacut.

Stii la ce ne referim. Acele glezne ingrosate, care fac trupul sa para mult mai solid decat este in realitate. Si de ce cele mai multe ori ne arata mult mai plinute decat suntem, de fapt. Plus ca arata ca ceva in organism se afla in dezechilibru.

Desigur ca retentia de apa te face sa simti si o senzatie de greutate, asa ca este total neplacut. Tocmai pentru a veni in ajutorul tau, dorim sa-ti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta mai mult decat crezi.

Retentia de apa. Apeleaza la metodele naturiste de a elimina lichidele

Tocmai pentru a-ti arata ca leacurile naturiste functioneaza dorim sa-ti prezentam cateva remedii absolut naturale si care chiar functioneaza. Desigur ca va fi nevoie de disciplina din partea ta, pentru ca va trebuie sa bei cateva ceaiuri care te vor ajuta.

De exemplu, ceaiul de anghinare

Ai nevoie de:

– o jumatate anghinare

– o cana mare de apa plata

Pentru ca sustine functiile hepatice, aceasta bautura este mai eficienta decat credeai. Asa ca va fi nevoie sa o consumi pret de o luna in fiecare dimineata pe stomacul gol. Dar merita acest efort, garantat! Poti sa consumi chiar 2 cani de infuzie de anghinare pe zi, daca poti.

Mod de preparare

Ai nevoie de frunzele de la anghinare, pe care le vei pune la fiert, impreuna cu o cana de apa. In 4-5 minute bautura ta va fi gata sa fie savurata. Poti sa apelezi si la ceaiul de anghinare din comert, dar tine minte ca aceste frunze sunt mult mai eficiente.

Retentia de apa – ceaiul de papadie si efectele sale magice

Papadia este o planta diuretica, asa ca te va ajuta sa elimini acele lichide si iti va purifica sangele. Asa ca nu te sfii sa faci ceai de papadie. Va fi nevoie sa-l consumi timp de 2 saptamani.

Ai nevoie de:

– o lingura de papadie

– o cana de apa plata

Mod de preparare

O vei pregati la fel ca orice ceai normal, adica vei adauga apa clocotita peste papadie si vei astepta pret de 5 minute.

Ceaiul de papadie ar trebui folosit de catre persoanele care au nisip sau pietre la rinichi, dar si de cele care sufera de cistite si chiar anemie. Cel mai bine este sa faci rost de aceste plante de la micii producatori. Pune cateva frunze la o cana de 200 ml si lasa-l un pic sa se infuzeze. Poti sa adaugi si un indulcitor daca vrei.

Ceaiul de papadie se va folosi si pentru eliminarea lichidelor din corp, detoxifiere, cresterea apetitului, poate preveni si consumul de cafea.

Papadia contine acid clorogenic, prezent si in cafea, asa ca s-ar putea sa nu mai poftesti asa de mult la cofeina…totul despre ceaiul de papadie aici >>>

Retentia de apa – consuma zilnic castraveti si bea ceai verde

Alte remedii excelente pentru a scapa de aspectul picioarelor umflate. Nu te lasa descurajata, pentru ca este o afectiune care poate fi remediata. Asa ca incepe prin a consuma cat mai multi castraveti proaspeti, pentru a elimina cat mai repede toxinele si lichidele.

De asemenea, nu uita sa consumi zilnic ceai verde, cel putin o cana pe zi pentru a obtine cele mai bune rezultate. De asemenea, pungile cu gheata pot ajuta foarte mult. In sensul ca pot contribui la dezumflarea zonelor afectate. Iar in timpul sezonului cald, sunt permise si baile cu apa rece, pentru a scapa de edemul cauzat si a reveni la normal.

Nu uita sa ai o dieta cat mai sanatoasa, sa reduci sarea, sa faci exercitii zilnice si sa reduci stresul!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *