Obiceiuri banale care iti afecteaza sanatatea

Aceste obiceiuri banale care iti afecteaza sanatatea s-ar putea sa te surprinda. In special ca vorbim despre lucruri simple, pe care orice om le face aproape mereu.

Da chiar si acestea ar trebui monitorizate daca vrem ca totul sa decurga bine si sa fim sanatosi. In special in aceasta perioada in care pandemia cauzata de Coronavirus pare sa ne fi schimbat pe toti.

Care sunt acele obiceiuri banale care iti afecteaza sanatatea? Ce putem face pentru a ne proteja si a avea mai multa grija de noi? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza, este momentul sa afli mai multe despre cum putem avea grija de noi in mod optim.

Obiceiuri banale care iti afecteaza sanatatea. Picior peste picior?!

Pare sa fie pozitia preferata de toata lumea atunci cand sta jos, in special de catre femei. Sa fie oare un mod sanatos de a ne aseza trupul? Nici pe departe, statul picior peste picior va creste tensiunea arteriala si poate incuraja chiar si aparitia diabetului. Asa ca cei care sufera de hipertensiune ar trebui sa evite cu orice pret aceasta pozitie.

Lasa picioarele libere si relaxate atunci cand stai jos si asigura-te ca te ridici destul de des, inclusiv cand esti la birou. Sedentarismul este dusmanul nostru, fiind unul dintre principalii factori care duc la aparitia bolilor cronice.

Comanda mancare mai rar. Nu de alta, dar ceea ce pregatesti tu acasa este mult mai sanatos. Chiar daca nu folosesti doar ingrediente alese sau ecologice, tot este mai bun ceea ce gatesti tu. In acest fel stii ca mancarea este proaspata, sanatoasa si eficienta. De multe ori restaurantele folosesc tot felul de chimicale pentru a conferi savoare mancarurilor, plus ca nu stii exact in ce conditii sunt gatite.

Rareste acest obicei si da-ti voie sa te bucuri de mancaruri simple, savuroase si cat mai naturale.

Obiceiuri banale care iti afecteaza sanatatea. Te speli pe fata inainte de culcare?

Un obicei simplu, dar de care multi uitam. Atunci cand te speli pe fata inainte de culcare te cureti de urmele de machiaj, microbi, transpiratie, etc. Asa ca nu omite acest lucru, in special daca ai facut sport si ai transpirat din abundenta.

Foloseste mai des produse naturale, creme hidratante si uleiuri, cum ar fi cel de argan.

Sa fii pesimista este alt obicei de care ar trebui sa te dezici. De ce? Pentru ca oamenii care gandesc negativ, simt mai mereu frica si sunt tristi risca sa se imbolnaveasca mai usor. Sistemul imunitar este slabit in aceste circumstante, asa ca nu va face fata provocarilor din exterior. Ca sa nu mai spunem ca o stare de spirit negativa nu te va ajuta sa te bucuri de viata. Incearca sa te eliberezi de stres si frici si da-ti voie sa ai o viata sanatoasa si frumoasa din toate punctele de vedere.

Spalatul pe maini cu apa foarte fierbinte. Suntem intr-o perioada in care ne spalam frecvent pe maini, asa ca ar trebui sa o facem intr-un mod corect si eficient. Nici dusurile fierbinti nu sunt recomandate pentru ca pot afecta imunitatea, asa ca spala-te mereu cu apa calduta. Pielea are propriul sau mecanism de aparare, asa ca ai incredere si lasa organismul sa se lupte singur.

Dezinfectanti naturali – iata ce poti folosi mai des!

Dezinfectantii naturali sunt cea mai buna idee in aceasta perioada. In special ca sigur ii ai acasa si poate ca nu te-ai gandit pana acum. Traim vremuri incerte, in care curatenia a devenit mai importanta ca de obicei. La fel si curatatul mainilor precum si a suprafetelor de contant.

Asa ca este bine sa fim creativi si sa apelam si la alte metode…mai putin conventionale. In special atunci cand nu avem altceva la indemana…mai multe despre dezinfectantii naturali >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *