6 Remedii naturiste pentru alinarea durerilor de cap

Durerile de cap sunt o prezenta aproape zinica, in viata multor femei din Romania. Durerile de cap si migrenele sunt foarte comune, atat in randul persoanelor tinere cat si in randul celor care au o varsta mai inaintata. Deoarece aparitia acestora este determinata de factori foarte diversi, tratamentul este deseori imposibil de gasit. In incercarea de a alina discomfortul creat de catre durerile de cap, majoritatea apeleaza la medicamente. Acestea au din nefericire, o serie de dezavantaje si posibile efecte negative asupra sanatatii. Asadar, iata cateva remedii naturiste impotriva durerilor de cap care nu-ti dau pace.

Remedii naturiste impotriva durerilor de cap

1. Ulei de levantica

Uleiul de levantica are calitatea de a mirosi deosebit de parfumat si frumos. Deseori folosit pentru inmiresmarea incaperilor si pentru stimularea unui somn lin si odihnitor, uleiul de levantica poate fi folosit si impotriva durerilor de cap.

Uleiul de levantica este efficient si impotriva migrenelor, daca este inhalat sau aplicat pe piele. Daca doresti s ail inhalezi, atunci foloseste 1-2 picaturi la o cana de apa fiarta. Inhaleaza aburii rezultati, pentru alinarea durerilor de cap.

Atentie: uleiul de levantica nu se bea.

2. Ulei de menta

Menta ajuta la stimularea circulatiei si la eliminarea tensiunii. Din aceste motive, uleiul de menta este eficient in combaterea durerilor de cap si a migrenelor. Cauza cea mai comuna a durerilor de cap se datoreaza proastei circulatii a sangelui. Uleiul de menta ajuta la dilatarea vaselor de sange, stimuland o buna circulatie. Totodata, ajuta la deschiderea sinusurilor si ajuta la buna oxigenare a organismului.

3. Ulei de busuioc

Busuiocul, asemenea mentei si plantei de levantica, este larg raspandit pe teritoriul tarii noastre. El este folosit ca aliment in mancaruri precum pasta, pizza multumita aromei sale puternice si placute. Uleiul de busuioc poate fi folosit ca remediu naturist impotriva durerilor de cap, deoarece ajuta la relaxarea muschilor.

3. Masaj

O metoda foarte la indemana si eficienta, este masarea capuluimaseaza cu buricele degetelor in mod deosebit zona tamplelor, a fruntii si spatele capului. Aceste zone acumuleaza tensiune musculara, motiv pentru care masajul ajuta la ameliorarea durerii.

4. Spilcuta

Spilcuta este o planta des intalnita pe pajistile si prin fanetele romanesti. Se aseamana cu margareta, dar creste ca un arbust. Aceasta planta este deseori folosita in scopuri medicinale, in mod deosebit pentru ameliorarea durerilor de cap si a migrenelor.

In combinatie cu flori de salcie alba, ceaiul de spilcuta ajuta atat la combaterea durerilor de cap cat si la tratarea lor. Proprietatile ceaiului sunt asemanatoare aspirinei, deci putem denumi aceasta combinatie de spilcuta cu salcie alba, ca fiind aspirina naturala.

5. Seminte de in

Semintele de in au proprietatea de a combate durerile de cap, deoarece reduce inflamarea. Inflamarea este o cauza comuna a durerilor de cap. Semintele pot fi folosite sub mai multe forme, printer care: ulei, seminte intregi presarate in mancaruri, sub forma de praf etc. Proprietati similare impotriva durerilor de cap se regasesc in Omega-3.

6. Hrisca

Hrisca are proprietatea de a contracara durerile de cap si de a reface celulele bolnave. Este bogata in antioxidanti si flavonoizi, tipici plantelor. Studiile arata ca, prin compozitia sa, hrisca este un bun remediu impotriva migrenelor si a durerilor de cap.

 

 

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *