Ce cariera ti se potriveste? Moduri simple pentru a afla

Daca si tu inca te intrebi ce cariera ti se potriveste…poate ca ar fi momentul sa afli. Si nu te simti ciudat ca inca nu ai gasit ceea ce cautai. Chiar daca nu mai ai 20 de ani, nu inseamna ca ai ratat tot si nu iti mai poti schimba meseria!

Desigur ca este nevoie de curaj si determinare, dar mai bine asa decat sa fii nefericita mereu, din punct de vedere profesional. Nu iti fie teama sa cauti ceva mai bun, sa te redescoperi. Desigur ca multi s-ar putea sa-ti puna bete in roate, dar nu ii lua in seama. S-ar putea ca familia sa se opuna, asa ca nu te mira. Nu o face din rautate neaparat, mai mult din nestiinta si frica de a pierde controlul.

Pentru ca atunci cand vrei sa iesi din zona de confort vei pierde putin controlul, ceea ce poate fi neplacut. Dar totusi trebuie sa afli ce cariera ti se potriveste, fara doar si poate. Daca simti ca trebuie sa schimbi ceva, nu te lasa intimidata si da-ti voie sa faci ceea ce simti ca iti place.

Asadar, esti gata sa faci o schimbare in viata ta?

Ce cariera ti se potriveste – cum sa iti dai seama

Fii atenta la ce iti place. Ce te atrage cu adevarat? Ce ti-ar placea sa faci zilnic? Acestea sunt cele mai bune indicii pentru a sti pe ce cale sa o iei. Desigur ca la inceput probabil ca ti se va parea o prostie sa faci asta, ceva copilaresc. Treci peste ideile preconcepute si tine minte ca este mai simplu decat crezi sa faci ceea ce iti place in viata.

Este, mai degraba, o chestiune de disciplina si dedicare. De multe ori ne este prea frica sa facem ceea ce ne place. Consideram ca cei din jurul nostru au dreptate si trebuie sa alegem o meserie obisnuita, pentru a castiga bani. Prea multa lume alege joburi nepotrivite doar din frica de a iesi din tipar.

Este adevarat ca poti risca un pic, dar probabil ca este mai bine asa, decat sa faci toata viata ceva ce nu iti place deloc, doar pentru bani! Este important sa ai un venit stabil si decent, dar nu cu orice pret. Oamenii nefericiti la locul de munca vor incepe sa se simta frustrati si in viata lor personala.

Asa ca nu merita sa sacrifici totul doar pentru un salariu mai mare. Cel mai bine ar fi sa gasesti o meserie care iti place si sa o practici. Poti fi sigura ca la un moment dat vor veni si banii, daca te dedici cu adevarat scopului tau.

Ce iti doreai sa fii cand erai mica? Daca inca iti aduci aminte chiar foarte bine, poate ca nu este doar o intamplare. Ce cariera ti se potriveste? Cea la care ai visat mereu, chiar de pe vremea copilariei. Stii deja ca exista mai multe persoane care au stiut inca de cand erau copii ce vor sa devina. Si si-au implinit visul cu succes! Ce ar fi sa devii si tu una dintre acele persoane?

Ce cariera ti se potriveste? Tine cont de aptitudinile tale

La ce te pricepi foarte bine? S-ar putea sa gasesti raspunsul in aptitudinile tale, nu ar fi deloc ciudat sa fie cea mai bune idee. Daca observi ca ai inclinatii sau te pricepi foarte bine intr-un anume domeniu, nu ignora acest aspect. S-ar putea sa fie cea mai buna idee sa gasesti un job, unde le poti aplica cu succes.

Daca in momentul de fata ai un serviciu care nu iti place prea mult, nu este cazul sa continui la infinit. Ce ar fi sa ai curaj si sa te observi mai bine? Poate ar fi cazul sa faci si un curs, pentru a-ti slefui acele aptitudini care te pot ajuta sa ai jobul si cariera dorite.

Intreaba-ti prietenii. Nu este o idee rea sa-i intrebi pe cei dragi, dar fara a le oferi chiar toate detaliile. Nu de alta, dar uneori cei apropiati au si tendinta de a te face sa te razgandesti, pentru ca le este teama de schimbare, la randul lor. Dar nu este ceva iesit din comun, teama fiind ceva caracteristic oamenilor. Ideea este sa treci peste zona de confort si sa te reafirmi.

Poti intreba un consilier profesional. Da, stim ca suna ciudat, in special ca in Romania nu se practica asa ceva. Sau foarte putini oameni apeleaza la specialisti, desi este o idee foarte buna, care te poate ajuta enorm. Un consilier profesional poate sa iti confirme daca intr-adevar te potrivesti unui domeniu sau nu chiar…Daca bugetul iti permite, nu te sfii si intreaba si un specialist. In special daca nu esti sigura si parca ai avea nevoie de o confirmare specializata.

Daca vei aplica sfaturile de mai sus, cu siguranta iti vei da seama ce cariera ti se potriveste si cum poti sa-ti implinesti visul!

De ce un roman din cinci accepta un job mai prost platit decat anteriorul

Ca romanii au de unde alege atunci cand vine vorba despre locuri de munca, in special cei din marile orase, nu mai este o surpriza pentru nimeni. Avand in vedere ca in 2019 criza s-a accentuat, este intelept sa presupunem ca tot mai multi au facilitatea de a alege.

Daca mai demult oamenii erau fortati sa stea la un loc de munca ani intregi, cu totul altfel stau lucrurile in 2019. Iar un sondaj BestJobs sta ca marturie in acest sens.

Astfel, conform informatiilor oferite de compania de recrutare…mai multe pe portal-resurseumane.ro

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *