Femeile traiesc mai mult. Dar cu o conditie!

Se pare ca femeile traiesc mai mult daca sunt indeplinite anumite conditii, arata un studiu recent. Asa ca daca vrei sa te numeri si tu printre acestea afla imediat ce trebuie sa faci.

Ei bine, cercetatorii au ajuns la concluzia ca reprezentantele sexului frumos pot trai mai mult doar daca sunt inconjurate de natura! Asa ca doar in acest fel femeile traiesc mai mult, sunt mai pline de viata si de energie. Si desigur, arata si se mentin mult mai bine, asa cum vom descoperi in articolul de astazi.

Reducerea stresului, mai multe activitati fizice si sociale care produc placere si se petrec in natura, toate acestea cresc speranta de viata. Aceste studii au vrut sa vada si care este adevarata conexiune intre mortalitate si natura. Desigur ca aceste concluzii fericite nu pot decat sa bucure femeia constienta de ea insasi.

Femeile traiesc mai mult daca petrec timp in natura?!

Si ca sa vezi ca lucrurile sunt cat se poate de serioase, acest studiu a fost realizat pe perioada a 8 ani, intre 2000-2008. Iar la cercetarea cu pricina au participat mai bine de 108 mii de femei. In timpul studiului au decedat aproximativ 8.600 de femei. Au fost evidentiate varsta, rasa, daca sunt fumatoare sau nu, iar statutul social a jucat de asemenea un rol esential in toata aceasta ecuatie.

Asa s-a constatat ca femeile care aveau mai multa vegetatie in jurul casei aveau o rata a mortalitatii mai scazuta, decat cele care locuiau in zone fara natura. Desigur ca a fost luat in discutie si cancerul si afectiunile respiratorii, boli intalnit frecvent la femei, in ziua de azi. Femeile traiesc mai mult si au sanse mai scazute sa dezvolte cancere (-13%) sau afectiuni pulmonare (-34%) daca traiesc aproape de natura, au concluzionat specialistii.

De ce aceasta conexiune intre om si natura este atat de importanta? De ce femeile traiesc mai mult daca sunt inconjurate de verde? Pentru ca statul in fata calculatorului sau a telefonului mobil nu are cum sa fie benefic, sub nicio forma. Reducerea activitatii fizice, a interactiunilor sociale duce la izolare si in timp, chiar la depresie.

In mod evident, femeile traiesc mai mult atunci cand nu sunt expuse radiatilor, poluarii, zgomotului sau caldurii in exces. Intr-un mediu natural, plin de verde bineinteles ca te vei simti mult mai bine. De aceea este indicat sa te inconjori de plante de tot felul, iar vegetatia are darul de a purifica aerul si a ne crea o stare de buna dispozitie.

Femeile traiesc mai mult – comunica si se simt mai bine cand se afla in apropierea naturii

Este un fapt, ai observat ce calma si relaxata esti atunci cand te afli intr-o padure, intr-un parc sau cand pur si simplu te plimbi pe malul marii? Nu este intamplator, natura are acest efect miraculos asupra noastra. Desigur ca nu ne putem permite toti sa locuim in astfel de locuri. Dar daca ai ocazia sa stai la curte sau in proximitatea unui parc, nu o rata. Merita din plin! Chiar daca preturile sunt mai mari, poti sa fii sigura ca in timp este o investie pe termen lung pe care nu o vei regreta. O investitie in tine. Ce poate fi mai important decat bunastarea ta?

Femeile traiesc mai mult si sunt mai fericite in acest context. Sansele de a suferi de depresie sunt cu 30% mai mici, a mai relevat studiul mai sus mentionat. Tu cat stai afara in fiecare zi? Cat de des te plimbi prin parc sau in padure? Nu mai pierde timpul si apreciaza mai mult natura, iti garantam ca nu vei regreta.

 

4.75/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *