Metode de relaxare nesanatoase – ce sa NU faci

Orice femeie vrea sa scape de stres, in special cand vine de la serviciu obosita, dar atentie la acele metode de relaxare nesanatoase. Dupa cum stii, cu totii avem obiceiuri nu tocmai bune atunci cand vine vorba despre relaxare.

De fapt, trebuie sa lamurim un lucru inca de la inceput: relaxarea nu inseamna neaparat stat in pat cat este ziua de lunga. Nici sa te uiti la filme, sa mananci sau sa mergi la shopping.

Desigur ca si acestea pot fi foarte placute, nu incape indoiala. Dar daca tot ce faci este sa dai foarte multi bani pe haine sau sa mananci fast-food…clar nu esti pe drumul cel bun. Printre acele metode de relaxare recomandate se numara si cele dinamice.

Vorbim despre mersul la sala, yoga, alergat, citit o carte buna, ascultat muzica placuta, mersul la un curs de pictura…Ceva care sa iti relaxeze mintea intr-un mod oportun. Asa ca astazi este vorba despre obiceiuri incununate de succes si productive.

Pentru ca si asa pierdem prea mult vremea cu tot felul de activitati insipide. Poate este momentul sa te relaxezi dinamic.

Metode de relaxare nesanatoase – ce sa schimbi?

Este cazul sa le luam pe rand, pentru a te lamuri in legatura cu chestiunile asupra carora vrem sa atragem atentia.

Uitat la televizor. Sau Netflix ori alte aplicatii destinate vizionarilor de filme, documentare, seriale, etc. Sunt daunatoare la un moment dat, in special cand abia astepti sa ajungi acasa ca sa le vizionezi. Esti sigura ca este vorba despre relaxare? Sau este o forma de autosabotare? In special cand toate bucuriile tale deriva din privitul la televizor. Nu contesta nimeni ca poate fi si relaxant. Dar cand acest obicei iti ocupa zilnic ore intregi, poate ca nu este cea mai buna idee.

Mai ales daca alegi aceste filme doar pentru a nu te gandi la chestiunile care te framanta. Invata sa mai variezi aceste metode de relaxare, s-ar putea sa ramai surprinsa placut. In special cand simti ca te-ai plafonat. La inceput va exista o inertie si poate ca iti va veni greu sa te apuci de un curs de yoga sau pilates. Dar odata ce vei trece peste aceasta perioada, s-ar putea sa fii fericita ca ai luat aceasta decizie.

Apropo, poti sa faci exercitii chiar de la tine de acasa. Cumpara o salteluta speciala si apuca-te de un sport, te vei simti minunat, vei avea mai multa energie, iar trupul tau va arata mult mai bine.

Statul pe telefon. Da, poate fi relaxant, dar rezuma-te la o jumatate de ora, atunci cand esti in mijloacele de transport. Altfel s-ar putea sa devii dependenta de jocurile si aplicatiile prezente pe smartphone-urile din ziua de astazi. Este amuzant sa te uiti la pozele prietenilor de pe Facebook sau Instagram, dar nu cat este ziua de lunga. Sunt persoane care doar asa se relaxeaza.
Este un obicei sanatos pana intr-un punct, apoi devine ciudat sa te relaxezi doar in acest mod. Invata sa te bucuri mai degraba de o plimbare sau de o discutie cu un coleg. De multe ori preferam telefonul in detrimentul interactiunii interumane, iar acest aspect nu este neaparat unul propice…

Metode de relaxare nesanatoase – consumerismul si obiceiurile specifice

Mersul la cumparaturi. De asemenea, poate fi foarte placut si benefic. Atunci cand chiar ai nevoie de ceea ce ai cumparat! Din pacate, in ziua de astazi suntem indemnati la tot pasul sa cumparam, fie ca avem sau nu nevoie. Fenomenul de „fast fashion” ne acapareaza si avem senzatia ca tot timpul avem nevoie de ceva nou in garderoba noastra. Desigur ca este o farsa si aceste cumparaturi impulsive nu fac altceva decat sa ne goleasca foarte repede cartea de credit.

Si nu este vorba doar despre haine, nicidecum. Multe femei cumpara in exces tot felul de obiecte, de la vesela si pana la decoratiuni sau produse cosmetice. Bineinteles ca nu este necesar sa cumparam toata ziua cate ceva, dar de ce nu? Simtim ca asa ne recompensam intr-un fel sau altul. Iar daca nu ai parte de o viata tocmai fericita, ai senzatia ca este bine. Te vei simti mai ok pret de cateva ore, dupa care golul se va instala din nou. Ce ar fi sa oferi mai mult, in schimb?

Sau sa cumperi alimente si hainute pentru persoanele defavorizate? Parca suna mai bine, nu-i asa? Si sigur vei simti ca ai facut ceva nobil si util. Mai bine decat un morman de haine pe care sigur nu le vei purta in viitorul apropiat.

Mancatul la fast-food. Sau la tot felul de resturante cu „specific”, care de cele mai multe ori vand tot produse de tip fast-food. Atentie la acest obicei, poate fi relaxant si confortabil sa mananci in oras. Dar nu chiar in fiecare zi! De multe ori mancarea este un refugiu care ne face sa ne simtim mai bine pe moment…si cam atat.

Plus ca s-ar putea sa te trezesti cu cateva kilograme in plus sau o sanatate precara. Alege resturante unde se vinde mancare de calitate si mergi mai rar. In acest fel vei economisi multi bani si te vei bucura ca mananci mai sanatos, chiar la tine acasa. Prepara mai des salate, gratare, preparate la cuptor, etc. Sunt foarte usor de realizat si unde mai pui ca sunt mai sanatoase, pentru ca stii exact ce contin.

Iesitul in fiecare seara cu prietenii. Sau foarte, foarte des. Desigur ca este placut, dar de multe ori nu mai apuci sa faci altceva. Nu mai ai timp sa mergi la sala sau sa gatesti ceva bun pentru ca esti in oras. In viata, toate obiceiurile ar trebui practicate cu intelepciune, altfel riscam sa ne plictisim mai repede decat ai crede. Mai ales ca nici nu ne mai produce aceiasi bucurie initiala. Te vei simti mai bine atunci cand iti vei vizita prietenii mai rar, in special ca vei avea mai multe sa le povestesti. Incearca si te vei lamuri.

Cu alte cuvinte, da-ti voie sa fii mai sanatoasa si mai fericita, apeland la acele metode de relaxare care chiar te fac fericita si implinita!

Obiceiurile nesanatoase dupa dieta, cum sa le combati:

– mananca sanatos in continuare. Nu inseamna ca mai trebuie sa tii toate restrictiile din timpul dietei, dar nici sa dai iama in frigider nu este o solutie. Fii disciplinata, mananca multe fructe si legume proaspete, bea sucuri naturale, nu manca dupa ora 19. Este mai simplu decat crezi, vei vedea ca vor incepe sa te incante aceste obiceiuri, in timp. Si ce crezi? Obiceiurile nesanatoase nu vor mai face parte din viata ta, garantat!

– fa sport. Extrem de important, daca vrei sa mentii greutatea sub control. Desigur, nu trebuie sa exersezi in fiecare zi, dar macar de 3-4 ori…citeste mai multe despre alimentatia nesanatoasa aici >>>

4.86/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *