Dieta cu humus. Slabeste in stil libanez

S-ar putea sa ramai foarte placut surprinsa de dieta cu humus, odata ce vei intelege cum se tine. Exista anumite reguli pe care le vei urma, dar este un regim de slabire accesibil si eficace.

Stim la ce te gandesti, ca humusul are foarte multe calorii si cum poate fi o dieta buna?! Ei bine, nu uita de faptul ca dieta cu humus are „secretele” ei. Iar humusul in sine nu are chiar atat de multe calorii pe cat credeai.

Humusul nu este deloc greu de preparat, in special daca cumperi ingredientele necesare si le ai la indemana oricand. Asadar, ai nevoie de 2 conserve cu naut, tahini, putin usturoi si un strop de lamaie. Vei vedea ca acest aperitiv are rolul de a tine de foame intreaga zi.

Este si un delicios preparat de post, asa ca nu uita sa-l consumi mai des si in perioadele in care vrei sa te purifici trupeste. Asadar, haide sa vedem despre ce este vorba impreuna.

Dieta cu humus – ce contine nautul?

Apropo, aceasta dieta va fi ideala si pentru vegetarieni, asa ca poate fi potrivita pentru mai multe persoane. Nautul are foarte multe proprietati benefice organismului, asa ca ar trebui sa-l consumi mai des si cand nu te afli la cura de slabire.

Asa cum stii deja, nautul face parte din aceeasi familie de leguminoase cu mazarea si fasolea, fiind la fel de hranitorsi sanatos. Are in compozitie proteine vegetale calitative, fier, calciu si magneziu.

De asemenea, sunt prezente si vitaminele K si B6. Este recomandat si persoanelor care se confrunta cu anemia, datorita continutului de fier. Poate vindeca insomniile si chiar preveni boli cronice, precum cancerul.

Asa ca nu trebuie sa iti lipseasca din alimentatie, tocmai de aceea iti vom prezenta cateva retete cu naut demne de incercat…vezi mai multe retete cu naut aici >>>

Nautul are in compozitie si triptofan, magneziu si fibre.

Vestea cea buna consta si in faptul ca o lingura de humus are in jur de 28 de calorii, asa ca poti servi alaturi de o felie de paine integrala. Poate fi o gustare minunata sau chiar o cina foarte usoara. Sa nu-ti lipseasca o salata de cruditati, pentru a fi sigura ca vei elimina cu succes toxinele. Si cumpara humus de calitate, daca nu ai timp sa-l prepari.

Dieta cu humus – cum se va proceda?

Tine minte ca humusul este foarte versatil, asa ca poti sa-l servesti si alaturi de morcovi cruzi sau ardei gras. Daca vrei ca paine sa fie eliminata din dieta ta curenta.

De asemenea, poti folosi si lipiile, acestea fiind perfecte pentru a crea un wrap super delicios. De exemplu, legume la cuptor amestecate cu humus, o adevarata delicatesa!

Lipiile cu humus si legume sunt ideale la masa de pranz, cand ai nevoie de mai multa energie. Dar haide sa vedem cum ar fi o zi de dieta cu humus.

Meniu

Mic dejun: humus cu o felie de paine integrala, salata de rosii si castraveti, un ou fiert/ omleta, paine integrala, salata de castraveti
Gustare: un fruct de sezon/ un iaurt grecesc/ o mana de migdale
Pranz: supa crema de legume, lipie cu humus si legume coapte sau crude/ supa crema de ciuperci, broccoli inabusit cu humus si putin parmezan/ gratar de curcan, salate de cruditati
Cina: salata verde, humus si o felie de paine integrala/ humus amestecat cu legume/ salata bulgareasca

Dieta cu humus – ce sa nu faci

  • nu manca prajeli, fast-food, alimente semipreparate
  • fara dulciuri din comert, alege-le pe cele fara zahar sau fructe
  • fara sucuri carbogazoase, alcool
  • fara paine albe, paste sau orez alb, alege totul integral

Nu uita sa bei multa apa, sa faci miscare zilnic si sa te bucuri de viata. Vei slabi fara doar si poate, in special daca vei consuma mai putine lactate si carne. Desigur ca meniul este orientativ, in unele zile poti doar sa iei o gustare cu humus si atat. Alterneaza-le dupa bunul plac, dar nu uita ca te ajuta enorm in procesul de slabire.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *