Semintele de falaris. Slabesti si scapi de diabet!

Poate nu te-ai fi asteptat, dar semintele de falaris te pot ajuta sa ai o grija mai mare de sanatatea ta, asa ca de acum incolo ar fi bine sa le consumi. Da, vorbim despre acele seminte care in general sunt destinate hranirii pasarilor de apartament, dar…surpriza! Sunt bune si pentru noi.

Iar asta nu este tot. Acestea au un continut foarte ridicat de aminoacizi, enzime si minerale care ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate optima.

Semintele de falaris ar trebui consumate mai des si de catre oameni. Asa ca nu te simti prost ca mananci mancarea pasarelelor, este buna si pentru tine!

Asadar, de acum incolo ar trebui sa faca parte din dieta ta zilnica, vei avea mai multe motive sa le consumi imediat.

Semintele de falaris – ce trebuie sa stii despre acestea?

Sunt minunate pentru digestie. Cat se poate de adevarat, au in compozitie lipaza, o enzima necesara in procesul de absorbtie la nivelul intestinului subtire. Au rolul de a combate indigestiile acute si simptomele bolii celiace.

Semintele de falaris sau semintele „pentru pasari” au o gramada de avantaje:

Au capacitatea de a preveni diabetul si bolile pancreatice.

Au in compozitie antioxidanti din belsug, care ajuta la prevenirea imbatranirii premature, tonifiaza pielea si te ajuta sa fii mai sanatoasa.

Iti confera energie, asa ca nu ar fi rau sa le consumi de dimineata, in cereale, salate, etc.

Previn celulita, precum si alte boli specifice, se absorb foarte repede asa ca nu vei avea probleme in acest sens.

Reduc inflamatiile de la nivelul organelor interne (ficat, pancreas, rinichi).

Sunt ideale si ca aperitiv, asa ca le poti presara peste fructe, in smoothie-uri, etc.

Vor sustine organismul in producerea enzimelor, elimina lichidele in exces.

Semintele de falaris – eficiente si pentru musculatura?

Da, fara doar si poate. Vei avea un tonus muscular mai bun, in special daca te afli in plin proces de tonifiere a corpului.

Au proteine in compozitie, asa ca semintele de falaris sunt foarte eficiente, in special consumate de la prima ora. Poti sa le lasi si la inmuiat peste noapte. Apoi, le poti combina cu lapte vegetal si cateva fructe de sezon. Le vei pune la blender si te vei bucura de o pasta de fructe minunate.

Pentru ca au capacitatea de a reduce balonarea, sunt indicate si in procesele de slabire.
Semintele de falaris te vor ajuta si sa normalizezi tensiunea arteriala, asa ca nu le evita, in special daca ai astfel de puseuri.

Pentru ca semintele de falaris te ajuta sa scazi nivelul colesterolului, sunt ideale si in dieta ajutandu-te sa ajungi la o greutate sanatoasa si sa dai jos acele kilograme in plus.

Asa ca ai toate motivele sa le incerci, nu uita sa mananci mai multe fructe, legume, nuci si seminte in general.

Semintele de fenicul – ce trebuie sa stii despre acestea

– te protejeaza de factorii poluarii. Este cat se poate de adevarat, semintele de fenicul au acest efect asupra organismului tau. Te pot tine departe de efectele radicalilor liberi, adica va fi un risc mai scazut de a avea boli precum cancerul, artrita si chiar Alzheimer

– contin antioxidanti. Inca un motiv pentru a consuma aceste seminte, avand in vedere ca au in compozitie vitamina A, B si C, flavonoide si fosfor, potasiu, sodiu, fier…>> citeste continuarea aici >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *