Alergatul pe banda – greseli pe care le poti face

Daca si pentru tine alergatul pe banda este una dintre activitatile fizice preferate, ar trebui sa stii cateva reguli de baza. Stim ca poate suna ciudat si probabil ca nu te gandeai ca exista reguli si aici.

Bineinteles ca nu este o mare filozofie sa-ti cumperi o banda de alergare sau sa mergi la sala, in acest sens. Totusi, chiar daca nu vorbim despre alergarea traditionala, este important sa tii cont de cateva aspecte. De exemplu, alergatul pe banda implica achizitionarea unor pantofi de alergare. Stim ca poate suna ciudat, dar regula ramane valabila.

Chiar daca vorbim despre o alergare „simulata”, picioarele tale tot au nevoie de protectie, asa ca alege incaltaminte sportiva specializata. Mai ales daca alergi mult timp, nu doar 15 minute. Desigur ca mai sunt si alte „secrete”, daca iti doresti ca alergarea ta sa fie un succes.

Alergatul pe banda. Ponturi si secrete

In primul rand, nu rata incalzirea. Multa lume are senzatia ca atunci cand lucreaza la astfel de aparate, nu mai sunt necesare exercitiile pregatitoare. Nimic mai fals! Este nevoie de pregatire, indiferent daca alergi pe banda de alergare sau intr-un parc. Aceiasi muschi vor fi angrenati in aceasta activitate indiferent de situatie.

Asa ca fara doar si poate trebuie sa pregatesti musculatura, indiferent de ce tip de alergare alegi: in natura sau pe banda.

De asemenea, nu uita sa cumperi pantofi sport specializati pentru alergare. Asa cum am mentionat inca de la inceput, acestia sunt necesari indiferent de situatie. Desigur ca nu trebuie sa alegi adidasi speciali pentru alergatul pe munte, dar cu siguranta ca o pereche de pantofi creati pentru alergare vor fi utili.

Din fericire, in ziua de astazi ai de unde alege, asa ca sunt oferte pentru toate buzunarele. Nu trebuie sa-i alegi pe cei mai scumpi, mai degraba opteaza pentru cei in care te simti cel mai comod si sunt creati in acest sens.

Alergatul pe banda – nu te mai tine de manere!

Atunci cand alergi pe banda ai tendinta de a te tine mai mereu de acele manere speciale, destinate mainilor? Poate ar fi bine sa nu o mai faci de acum incolo. Nu doar ca vei consuma mai putine calorii, dar nici nu este maniera corecta de a alerga. Vei diminua numarul de calorii arse, asa ca nu va avea succesul scontat. De asemenea, atunci cand alergi trebuie sa misti bratele pe langa corp, acesta fiind firescul. Altfel poti risca sa te lovesti sau sa creezi tensiune la nivelul spatelui si al gatului.

De asemenea, vei evita sa alergi pe calcaie. La ce ne referim? Cu siguranta ai remarcat ca anumite persoane fac multa galagie atunci cand alearga pe banda. De ce? Pentru ca aterizeaza pe calcaie. In primul rand se va pune varful si apoi talpa intreaga va urma. Acesta este modul corect de alergare. Daca nu vei alerga corect risti sa-ti ranesti genunchii si spatele, asa ca acorda importanta acestor reguli.

Nu se alearga cu greutati in mana. Deci vei evita sa aduci ganterele pe banda de alergare. Daca vrei sa iti ingreunezi aceasta activitate cumpara greutati care se ataseaza la incheieturi sau brate, acelea sunt eficiente in acest proces. De asemenea, nu forta nimic si ai rabdare cu tine.

Cum sa scapi de stres? Practica acest sport

Cum sa scapi de stres intr-o lume tot mai agitata? Avem vesti minunate, avand in vedere ca noi studii in domeniu ne arata ce putem face. Stresul cronic a devenit o problema a zilelor noastre, asa ca ar fi bine sa nu ignoram acest aspect. Nu de alta, dar poate cauza probleme serioase de sanatate, asa cum sunt cancerul sau diabetul.

Da, ai citit bine, aceste boli cronice au la baza stresul, alimentatia deficitara si sedentarismul! Asa ca nu mai da vina pe mostenirea genetica si afla cum sa scapi de stres, in cele ce urmeaza…mai multe despre cum poti scapa de stres >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *