Cum sa scapi de stres? Practica acest sport

Cum sa scapi de stres intr-o lume tot mai agitata? Avem vesti minunate, avand in vedere ca noi studii in domeniu ne arata ce putem face. Stresul cronic a devenit o problema a zilelor noastre, asa ca ar fi bine sa nu ignoram acest aspect. Nu de alta, dar poate cauza probleme serioase de sanatate, asa cum sunt cancerul sau diabetul.

Da, ai citit bine, aceste boli cronice au la baza stresul, alimentatia deficitara si sedentarismul! Asa ca nu mai da vina pe mostenirea genetica si afla cum sa scapi de stres, in cele ce urmeaza.

Poate fi mai simplu decat ai crezut, in special daca tanjeai dupa miscare sau o activitate fizica placuta.

Cum sa scapi de stres? Alearga…

Da, atat de simplu poate fi. Desigur ca nu trebuie sa alergi zeci de kilometri din prima. De fapt, poti incepe prin a merge alert, dupa care poti alerga cativa pasi, te opresti…si continui in acest mod o perioada. Daca esti sedentara, cu siguranta va dura ceva timp pana vei reusi sa alergi cateva sute de metri legat, dar nu este niciun fel de problema.

Ideea este aceea de a te elibera de stres intr-un mod placut, nu sa participi la maratoane. Dar ca sa iti spunem cum am ajuns la aceasta concluzie, vom cita un studiu recent. Se pare ca cercetatorii americani de la Brigham Young University, SUA au remarcat ca alergatul este cea mai simpla, eficienta si ieftina maniera de a scapa de stres.

Apropo, exercitiul plank sau planking este alt mod minunat de a te elibera de stres si de a tonifia abdomenul intr-un mod facil.

Cum sa scapi de stres rapid si eficient

Asadar, sa incepi sa alergi ar putea fi una dintre cele mai eficiente solutii pentru a te relaxa. In special acum ca vine toamna, iar vremea va fi ideala pentru acest sport. Acelasi studiu a remarcat si ca memoria este imbunatatita in cazul celor care alearga sau fac exercitii fizice usoare.

Stresul ii afecteaza mai putin pe acestia, asa ca acele importante conexiuni neuronale sunt mai puternice. Nu uita ca poti alerga in parcuri, unde peisajul este cu totul special, iar faptul ca multi oameni practica acest sport chiar alaturi de tine iti va da curaj.

Nu uita sa cumperi incaltaminte speciala de alergat, sa ai o sticla de apa cu tine si sa nu mananci inainte cu 1 ora si jumatate. Apropo, alergatul este si o metoda excelenta de a da jos kilogramele in plus. Asa ca nu mai sta pe ganduri si incepe aceasta activitate sportiva cat mai repede, nu vei regreta!

Un trup suplu in 30 de zile – mers alert si alergari usoare

Chiar daca nu voiai sa slabesti, tot este necesar sa mergi pe jos in fiecare zi. Nu de alta, dar efectele sedentarismului pot fi devastatoare pentru sanatate.

Asadar, opteaza pentru plimbari alerte prin parc si treci la alergari usoare, treptat. Poti merge in fiecare zi 3-4 kilometri. Iar daca vei reusi sa faci trecerea la alergare lucrurile vor sta si mai bine pentru tine. Incearca sa alergi 1-2 kilometri incet, pentru inceput. Alterneaza cu mersul pe jos, te vei simti minunat…mai multe despre acest sport aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *