Sofranul, condimentul minune pentru sanatatea ta

Poate ca nu stiai, dar in Orient sofranul este unul dintre cele mai populare condimente si este folosit la tot pasul pentru diverse mancaruri. Acest inngredient este unul dintre cele mai scumpe din lume. Care este motivul? Ei bine, sunt necesare nu mai putin de 15.000 de flori de Crocus Sativus pentru a obtine doar 100 de grame din celebrul condiment.

Iar asta nu este tot, sofranul trebuie cules doar manual, asa ca iti poti imagina ce pretentios este procesul de obtinere. Indienii il folosesc in cadrul a nenumarate preparate si mancaruri, iar proprietatile sale sunt numeroase. Poate vindeca: insomniile, afectiunile cardiace, depresia, tusea, precum si tulburarile tranzitului intestinal sau digestive.

Cercetatorii nu au stat deoparte si au studiat calitatile sofranului, ajungand la concluzia ca este, intr-adevar, foarte eficient. Si ne poate ajuta sa ne vindecam.

 

Sofranul – beneficii si proprietati. Ce boli poate preveni si vindeca

– te ajuta sa slabesti. Cercetatorii francezi au testat, iar concluzia lor este ca sofranul chiar ajuta la slabit. Femeile din cadrul unui studiu au luat zilnic suplimente cu sofran. Si au reusit sa slabeasca mai usor, acestea reusind sa renunte la gustarile dintre mese. Iar acest factor a fost decisiv, femeile reusind in 8 saptamani sa piarda cateva kilograme

– te vindeca de depresie. In India este folosit acest leac pentru bolile psihice, avand un efect similar cu cel al celebrei pastile Prozac, declara cercetatorii. Atunci cand este vorba despre o depresie nu foarte grava, pacientii ar trebui sa ia suplimente cu sofran. Rezultatele se vor vedea rapid. Sofranul a avut rezultate pozitive si atunci cand a fost vorba despre depresii mai grave. Asa ca preventiv, nu uita sa incluzi acest condiment special in dieta ta, cat mai des

– amelioreaza boala Alzheimer. Au fost evidentiate rezultate bune si in tratarea bolii Alzheimer, asa ca ar trebui administrat si in cazul acestora. Desigur, cel mai bine este sa previi, asa ca ia din timp acest supliment minune

– tratarea disfunctiilor erectile. Sofranul poate fi de folos si in aceasta situatie. Conform unui studiu, 20 de pacienti au luat zilnic cate o capsula de 200 de mg de sofran. Dupa 2 saptamani, aceste disfunctii fusesera ameliorate semnificativ, conform specialistilor

– calmeaza durerile menstruale. Si previne simptomele sindromului premenstrual. Studiile au aratat ca femeile care iau suplimente de sofran tind sa nu mai aiba astfel de neplaceri

– imbunatateste vederea. Calitatea vederii va fi mult mai buna, daca vei lua pentru o perioada de timp capsule cu sofran. Cei care au probleme cu vederea vor vedea imbunatatiri rapid

– eficient si in cazul cancerului. Sofranul si-a demonstrat capacitatile si atunci cand vine vorba despre cancerul pancreatic. Acidul crocetinic continut de sofran inhiba cresterea celulelor canceroase si ajuta la micsorarea tumorilor, de orice fel

Sofranul – un condiment minune pentru sanatate

Pe langa beneficiile de mai sus, sofranul este eficient si in tratarea bolii Parkinson, a sclerozei multiple, a anxietatii si a insomniilor.

Sofranul poate fi luat ca atare, adica sub forma de pulbere sau suplimente. ATENTIE! Asigura-te ca achizitionezi sofran dintr-un loc sigur, ar fi indicat ca acesta sa fie organic. La plafar vei gasi nenumarate sortimente, asa ca fa o mica cercetare si descopera cei mai buni distribuitori.

 

Se pune ca si condiment, in orez, sos de rosii si orice alte garnituri.

 

 

4.8/5 (30)

Va rugam sa evaluati acest articol

Un comentariu la „Sofranul, condimentul minune pentru sanatatea ta

  • 10 martie 2018 la 9:28
    Permalink

    Eu folosesc acest condiment si in supa de pui sau de vita, adaug in apa cam o lingurita de Sarfan Mexican care nu este scump deloc si la fel de bun ca celalalt. Are un gust excelent supa dar si o culoare frumoasa. In toate tocanitele si unde pun rosii merge si Safran si in Paprikas de pui sau Gulyas.
    Pe langa toate si dezinfecteaza mancarea. De obicei fac pilaf cu supa si mai adaug in orez dupa ce l-am strecurat din apa in care a fiert. Il folosesc langa boia, piper, sare, tyme aproape in toate oalele.
    Daca vreau sa gatesc ceva exotic, nu ma bag la cheltuieli inutile, doar fac din mai multe mirodenii un praf in rasnita de cafea electrica si presar peste cratita si-l acopar sa ramana aroma plus Cilantro verde tocat un pic, devine oriental imediat orice mancare simpla.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.