Cum se depoziteaza corect alimentele?

Cum se depoziteaza corect alimentele, in special fructele si legumele? Ei bine, este demn de mentionat ca NU trebuie sa le pui pe toate in frigider. Am mai discutat acest aspect, dar este bine sa-l reluam. Se pare ca foarte multi oameni considera ca totul trebuie pus la rece.

Iar lucrurile nu stau deloc asa. Chiar nu este cazul sa pui rosiile in frigider si nici ouale. Da, ai citit bine, ouale nu se tin la frigider, ci la temperatura camerei. De aceea se recomanda sa fie lasate afara, in special inainte de a pregati diverse retete.

Cum se depoziteaza corect alimentele? Iti vom da cateva exemple elocvente in cele ce urmeaza, pentru a sti ce sa faci mai departe. Iar mancarea ta va rezista mai mult, in acest mod.

Cum se depoziteaza corect alimentele – ce trebuie sa stii despre lamai?

Majoritatea oamenilor opteaza pentru a depozita lamaile in frigider. Nu este o idee rea, dar pentru a tine mai bine trebuie sa mai faci un lucru. Este indicat sa le pui intr-un borcan cu apa, inchis ermetic. Acela se va depozita in frigider, iar in acest mod lamaile tale se vor mentine proaspete pentru un timp mai indelungat.

Cu siguranta vei remarca acest aspect, asa ca te incurajam sa depozitezi in mod corect lamaile.

Capsunele sunt minunate, la fel zmeura sau afinele. Dar sub nicio forma nu le lasati depozitate in acele recipiente din plastic, in care vin ambalate. Cel mai bine ar fi sa le pui intr-un borcan de sticla, pe care sa-l inchizi cu un capac. In acest mod nu se vor mai strica atat de repede aceste fructe minunate.

Consuma-le mai des in sezonul rece, pentru ca abunda in vitamina C si antioxidanti, sustinandu-ti din plin sistemul imunitar.

Depoziteaza corect fructele si legumele

Atunci cand vorbim despre verdeata vom aplica aceeasi regula ca si in cazul lamailor. Nu le vom lasa in ambalaje sau pur si simplu in sertarul cu legume. Cel mai bine ar fi sa pui verdeata intr-un borcan cu apa, la temperatura camerei, iar aceasta se va mentine pentru cateva zile, chiar si mai mult.

Asa ca data viitoare cand vei gati o ciorba sau tocanite nu uita acest mic truc, in special daca vrei sa adaugi putin patrunjel sau leustean proaspat mancarurilor tale.

Daca vrei sa te bucuri de salata verde crocanta, nu uita ca inainte sa o consumi sa o pui intr-un borcan cu apa, pret de 30 de minute. Salata se va „revigora” si isi va recapata prospetimea caracteristica. Asa ca poti pregati salate delicioase si in timpul iernii.

Daca ai avut prea multi dovlecei, vinete sau rosii nu le lasa sa zaca in compartimentul cu legume. Taia-le cubulete si pune-le in congelator, dupa ce le-ai spalat si curatat in prealabil. Iar data viitoare cand vei dori sa pregatesti o mancare pur si simplu le vei adauga retetei respective. Ca exemplu, poti fierbe niste paste sau orez, peste care vei adauga cateva cubulete de dovlecei si vinete, fierte in prealabil si condimentate. Asa te vei alege cu o reteta rapida, la indemana oricui.

Alimente care nu se tin in frigider – lasa cafeaua afara!

Cafeaua. Da, stim ca pare ciudat, dar sunt oameni care considera ca este mai bine sa o tina la rece. Nimic mai gresit, va absorbi mirosul din frigider si crede-ne pe cuvant, nu este deloc o idee buna. Lasa cafeaua intr-un recipient din sticla, undeva la intuneric. Apropo, daca vrei o cafea mai gustoasa, macin-o chiar tu. Cumpara o rasnita si cafea boabe si bucura-te de o cafea mai aromata si mai buna ca oricand.

Ceapa. In niciun caz, va mucegai mult mai repede, iar umiditatea o va afecta…mai multe alimente care nu se tin in frigider >>>

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *