Alimente care nu se tin in frigider

Tu stii care sunt acele alimente care nu se tin in frigider? Daca nu, atunci este cazul sa descoperim impreuna. In acest fel, vom sti cum sa avem parte de cele mai bune si proaspete alimente. Nu este un secret ca uneori depozitam la frigider ce nu trebuie. Dar nici nu mai stim ce este bine sa punem la frigider si ce nu.

De teama sa nu se strice, le punem pe toate, doar ca sa fim sigure. Suna cunoscut? Astazi vom descoperi impreuna acele alimente care nu se tin in frigider. Pentru ca pur si simplu nu este cazul si nu necesita un astfel de „tratament”. Ba chiar le poate poate afecta proprietatile.

Anumite alimente cum sunt branza sau carnea este evident ca trebuie tinute la frigider, aproape intotdeauna. Dar ce parere ai despre legume sau fructe? Haide sa vedem cum trebuie sa le depozitezi.

Alimente care nu se tin in frigider – LISTA

Ouale. Stim, suna foarte ciudat, dar acestea chiar nu au nevoie sa stea in frigider, ba chiar din contra. Cel mai indicat ar fi sa le tii in cutia lor de carton, undeva afara, in camara, de exemplu. Coaja absoarbe si alte mirosuri si arome din frigider, asa ca ouale tale ar putea capata un cu totul alt gust. Incearca acest lucru, vei ramane surprinsa in mod placut.

Painea. Nu este deloc o idee buna sa o tii in frigider, asa ca nu mai insista. In acest mod nu faci altceva decat sa continui la degradarea mai rapida a acesteia. Painea se va usca mai repede si se usca. Asa ca, daca vrei sa te bucuri de o paine frageda, nu mai o depozita la rece, nu are nevoie. Cel mai bine este ca painea sa fie tinuta afara, intr-o fasie de bumbac, pentru a nu se usca. In acest mod se va pastra crocanta si gustoasa.

Rosii. Nu, rosiile nu vor tine mai mult si nu vor fi mai gustoase daca le tii la rece. Fac parte dintre acele alimente care nu se tin in frigider, asa ca nu uita acest aspect. Asa ca tine-le la temperatura camerei si consuma-le atunci cand sunt coapte bine. In aceasta perioada rosiile cherry sunt cea mai buna varianta. Acestea au o savoare aparte, chiar si iarna, spre deosebire de celalalte.

Alimente care nu se tin in frigider – ciocolata face parte din aceasta categorie

Ciocolata sau bomboane. Nici acestea nu trebuie tinute la rece. Cel mai bine este sa o depozitezi la temperatura camerei, undeva intr-o camara. Vei observa ca in acest mod aroma ciocolatei tale va fi mult mai intensa, ceea ce iti va placea, mai mult ca sigur. Apropo, pentru o sanatate mai buna si un creier bine intretinut, alege ciocolata neagra ecologica, face minuni!

De ce sa mananci ciocolata neagra? Pentru ca ai motive intemeiate sa o faci:

  1. Previne bolile cardiovasculare. Studiile au aratat ca tinerii care mananca doar un patratel de ciocolata neagra pe zi si-au imbunatatit considerabil sanatatea inimii. Studiul realizat de medici din Portugalia, a aratat ca fluxul arterial creste cu 15%, in cazul celor care mananca regulat ciocolata neagra cu un continut de cel putin 70% cacao.

Asa ca ofera-ti un desert dulce amarui…citeste mai multe despre ciocolata neagra aici >>>

Castravetii. Sigur te gandesti sa ii pui cat mai repede la rece sa nu se strice. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa, frigul ii face sa se inmoaie mai repede si isi pierd aroma, in acest mod. Asa ca lasa castravetii la temperatura camerei si bucura-te de efectele celui mai alcalin dintre alimente.

Alimente care nu se tin in frigider – lasa cafeaua afara!

Cafeaua. Da, stim ca pare ciudat, dar sunt oameni care considera ca este mai bine sa o tina la rece. Nimic mai gresit, va absorbi mirosul din frigider si crede-ne pe cuvant, nu este deloc o idee buna. Lasa cafeaua intr-un recipient din sticla, undeva la intuneric. Apropo, daca vrei o cafea mai gustoasa, macin-o chiar tu. Cumpara o rasnita si cafea boabe si bucura-te de o cafea mai aromata si mai buna ca oricand.

Ceapa. In niciun caz, va mucegai mult mai repede, iar umiditatea o va afecta. Lasa ceapa afara, intr-o camara, la intuneric. Da, este o idee excelenta sa ai camara. Asa ca, daca nu ai deja, gandeste-te in ce loc al casei ai putea sa improvizezi una.

Avocado. Acest aliment de exceptie trebuie tinut afara, langa fructe. Consuma-l cand e usor moale, adica foarte copt. Bucura-te de grasimile sale vegetale unice si extrem de sanatoase.

4.66/5 (35)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *