Retete cu soia – sanatoase si gustoase (de post)

Postul se apropie, asa ca trebuie sa afli cele mai gustoase si hranitoare retete cu soia, acest ingredient minune care se poate folosi in nenumarate feluri. Soia, nemodificata genetic si cumparata din surse de incredere, este un aliment sanatos si nutritiv.

Asa ca nu te sfii sa-l consumi mai des, mai ales cand ne aflam in perioada postului, dar nu numai. Are rolul de a proteja sanatatea inimii, previne cancerul si amelioreaza simptomele menopauzei. Soia are in compozitie vitamina K, vitamina C, dar si potasiu, zinc, cupru, seleniu si calciu.

Dupa ce vei descoperi aceste retete cu soia, vei avea un motiv in plus pentru a le consuma mai des. Delicioase si hranitoare, preparatele de mai jos inlocuiesc cu succes carnea. Asa ca nu prea ii vei simti lipsa in perioada postului.

 

Retete cu soia care merita incercate

 

1. Frigarui cu soia si legume

Ingrediente:

– 500 grame soia texturata
– o ceapa
– un ardei gras rosu si unul galben
– ciuperci (optional)

 

Mod de preparare

-Se fierbe soia, conform instructiunilor si dupa aceea se rumeste un pic in ulei. Se taie rondele legumele si se aliniaza pe un bat de frigarui, alternandu-le cu soia. O minunatie, te vei indragosti pe loc de aceste retete cu soia, garantat.

 

2. Hamburger cu soia

Ingrediente:

– 100 grame soia cubulete
– ciuperci, tot 100 grame
– 5-6 linguri de pesmet
– o ceapa
– sare
– piper
– ulei
– cativa catei usturoi

Mod de preparare

In primul rand, se va fierbe soia, dupa care se lasa la racit si se marunteste. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ciupercile si se amesteca cu soia. Dupa aceea, se va adauga si pesmetul si se amesteca foarte bine.

Se pun si restul de condimente, dupa care se fac chiftelele pentru hamburger. Se rumenesc in ulei incins si se servesc cu chifle din faina integrala (de preferat). Adauga si o frunza de salata, o rosie si cateva ridichi, va fi un deliciu.

 

3. Tocanita cu soia si legume

– 100 g cuburi de soia
– 2 ardei capia
– un dovlecel sau zucchini
– 2-3 cepe
– o ceasca de suc de rosii (100 ml)
– sare
– piper
– ulei

…si alte condimente, daca crezi ca este oportun sa le adaugi

Mod de preparare

Se fierb cubuletele din soia, pentru aproximativ 15 minute, conform instructiunilor de pe pachet, dupa care se lasa la scurs. Se taie rondele legumele si se calesc in ulei incins, timp de 5 minute. Dupa aceea, se toarna o ceasca de apa fierbinte, cea in care a fiert soia, si se condimenteaza.

Se lasa pe foc in jur de 20 de minute, nu uita sa adaugi cubuletele de soia fierte in prealabil. La final se pune sosul de rosii si se mai lasa cateva minute sa fiarba. Inchidem focul si de abia atunci punem sarea, asa este cel mai sanatos. Vei adora aceste retete cu soia, in special tocanita cu legume.

 

4. Paste cu soia

Ingrediente:

– 500 grame paste integrale
– 250 grame cuburi soia
– 300 grame amestec de legume mexican (congelate)
– rosii pasate ( o conserva)
– ulei de masline
– sare
– piper
– oregano
– busuioc
– turmeric (la alegere)

 

Mod de preparare

In primul rand, vei fierbe cuburile din soia, dupa care le vei praji usor, pentru cateva minute. Dupa aceea, adauga si legumele si caleste-le putin, in jur de 5 minute. Pune si sucul de rosii, adauga condimentele si mai lasa sa fiarba sosul timp de cateva minute, pana capata consistenta. Amesteca la final pastele cu acest amestec, vei obtine o mancare savuroasa.

Retete cu soia – invata noi modalitati de a prepara mancaruri delicioase

Fara doar si poate ca vei aprecia noile retete, soia fiind un ingredient neutru, asa ca merge sa il adaugi in foarte multe mancaruri.

Nu uita ca in timpul postului sa consumi mai multe fructe si legume proaspete, profita de aceasta perioada si hraneste-te mai sanatos. Uita de plictisitoarele mancaruri de post si incearca ceva nou, sigur te vei simti mai bine dupa ce vei testa retetele.

 

 

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *