Vinul vindeca durerile de gat si are grija de dinti?

Vinul vindeca durerile de gat si te poate feri de placa bacteriana dentara. Cel putin aceasta este concluzia unu studiu realizat in urma cu ceva ani, dar care este inca actual.

Ei bine, iubitoarele de vin au motive sa fie fericite, in special in sezoanele reci cand durerile de gat apar tot mai des. Cu siguranta ai auzit deja de beneficiile vinului, asa ca aceste vesti nu vin ca o surpriza. Ei bine, vinul vindeca durerile in gat, in special cel rosu, cum ar fi cabernetul.

Asa ca ai putea apela la acest leac data viitoare cand te doare gatul. Si nu numai, se pare ca este eficient si atunci cand vorbim despre dinti. Asa ca ramane de vazut ce trebuie sa facem. Asadar, vinul vindeca mai multe decat ai fi crezut, fiind eficient si in infectii care au la baza un streptococ.

Vinul vindeca durerile de gat – cum este posibil?

Un studiu din 2007 publicat de americani in „The Journal of Agricultural and Food Chemistry” explica aceasta actiune neasteptata a vinului. Si nu este primul studiu de acest gen, vinul demonstrandu-si capacitatile antibacteriene de mult timp. Intr-o alta cercetare publicata in 1988, specialistii au observat ca patogenii care cauzeaza infectiile gastro-intestinale nu prea reusesc sa supravietuiasca in vin.

Pentru a ajunge la aceste concluzii au realizat un experiment interesant. Studiul este vechi, dar ce s-a observat atunci este relevant si in zi de azi. In sensul ca cercetatorii au pus patogeni ai bolilor gastrice in mai multe bauturi. Au fost adaugati in vin, bere, suc dietetic, lapte si apa. Acestea au fost contaminate cu Salmonella, Shigella si E-coli. Dupa 2 zile, au testat gradul de infectare al bauturilor. Ceea ce au remarcat a fost neasteptat, in sensul ca in cei mai putini bacili se aflau in vin, iar cei mai multi in apa si lapte.

De asemenea, sucul si berea au avut niveluri scazute de microbi, iar nivelul aciditatii nu a permis ca bacilii sa se inmulteasca atat de repede.

Vinul vindeca durerile de gat – asa ca nu uita sa bei un pahar!

Acest studiu este printre putinele care a testat nivelul de microbi existenti la nivelul gurii. Cercetatorii au observat ca atat vinul rosu, dar si cel alb au capacitatea de a ucide bacteriile care cauzeaza placa bacteriana si durerile de gat. Ba mai mult decat atat, vinul este si mai relevant, avand o capacitate sporita de a vindeca.

Ce este si mai surprinzator de atat rezida in ceea ce au aflat specialistii. Ne referim la faptul ca nu alcoolul sau aciditatea vinului au dus la aceasta concluzie fericita. Este vorba despre faptul ca un grup de compusi organici din vin au capacitatea de a trata bolile cu atata succes.

Acesti compusi organici au in compozitie acid lactic, malic, succinic si tartric. Desigur ca si atunci cand sunt separati de vin acesti acizi fac o treaba buna. Asa ca anumite boli nu au nicio sansa in calea lor. In acest fel cercetatorii au ajuns la concluzia ca vinul are mai multe beneficii decat se stia in trecut.

Vinul vindeca durerile de gat si are grija de dintii tai

Acum ca stii efectele magice ale vinului, tine minte ca ideea nu este sa bei toata , nicidecum :). Totusi, cercetatorii recomanda sa ne spalam bine pe dinti dupa un Pinot Noir. Nu de alta, dar acidul poate duce si la distrugerea smaltului. Asa ca, pentru a avea parte doar de beneficii nu uitati sa va spalati foarte bine pe dinti dupa aproximativ 30 de minute.

De asemenea, iarna aceasta te poti trata cu un vin rosu fiert si pentru durerile in gat. S-ar putea sa ramai uimita de beneficiile inegalabile ale acestui tratament.

Beneficiile vinului rosu, de ce este indicat sa consumi aceasta bautura

– scade tensiunea arteriala. O adevarata surpriza, nu-i asa? Avand in vedere ca alcoolul nu este recomandat celor care au probleme cu tensiunea.

Exceptie face vinul rosu, in special daca e consumat cu moderatie ( 1 sau 2 pahare) in timpul unei mese sanatoase. Gratie faptului ca are in compozitie flavonoide si saponine, contribuie si la mentinerea sanatatii inimii. Atentie! Consumul excesiv de alcool este interzis, in special in cazul oamenilor care au probleme cu sanatatea…mai multe despre vinul rosu aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *