Obiceiuri pentru o minte linistita

Daca si tu iti doresti mai multa pace in viata ta, ar fi momentul ideal sa cultivi cateva obiceiuri pentru o minte linistita. Functioneaza de minune, fiind concepute chiar de specialisti in domeniul psihic, asa ca singura vei putea sa devii mai impacata cu tine.

Cu ce sa incepem? Evident ca printre acele obiceiuri pentru o minte linistita se numara si eliminarea si limitarea stresului, pe cat posibil. Cu siguranta ai remarcat si tu ca atunci cand te enervezi si iti focalizezi atentia pe situatii neplacute, acestea par sa fie tot mai numeroase. Nu ti se pare! Chiar asa se intampla, lucrurile asupra carora ne concentram se multiplica.

Asadar, credem ca deja poti intui primul obicei care te va ajuta sa devii mai calma si relaxata.

Obiceiuri pentru o minte linistita – vino in prezent!

Pentru ca tu sa eviti situatiile stresante, grijiile si alte manifestari similare care nu fac altceva decat sa iti afecteze sanatatea pe termen lung, este nevoie de putina atentie si determinare. De exemplu, pentru a nu mai da importanta tuturor micilor griji, ar fi bine sa inveti sa respiri…in prezent! Cum faci acest lucru?

Pur si simplu incepe sa inspiri si expiri adanc, observa cum iese aerul din plamani si intra altul, mica pauza dintre inspiratie si expiratie, etc. Practic, te vei determina sa vii in prezent, asa ca gandurile respective vor disparea, chiar si pret de cateva momente. Daca revin gandurile care te supara, respira din nou profund si observa-te, cum te simti la nivel corporal, observa ce este in jurul tau, cerul, biroul, oamenii etc. Vei remarca fapul ca aceasta tehnica este foarte eliberatoare, iar atunci cand esti in momentul prezent nu poti sa te gandesti la nimic, pentru ca observi cu atentie ce se petrece in jur.

Plimba-te. Nu doar ca te va ajuta sa iti mentii silueta si sanatatea in forma, dar te va determina sa te eliberezi de ganduri. In special atunci cand te plimbi in natura, in parc, padure, etc. Te vei simti conectata cu aerul si tot ceea ce este in jur. Asa ca vei observa ca te simti mult mai bine, dintr-o data.

Obiceiuri pentru o minte linistita – cauta sa faci lucrurile pe rand

Cu alte cuvinte, atunci cand mananci de exemplu, nu ar trebui sa te uiti la televizor, sa vorbesti la telefon si sa mesteci in acelasi timp. Nu de alta, dar nu te vei bucura si nu vei acorda atentia necesara vreunei activitati. Asadar, pentru o digestie mai buna si o minte mai linistita, mananca in liniste, incet si bucura-te de masa. De asemenea, atunci cand te uiti la un film conecteaza-te doar la aceasta realitate si bucura-te de experienta.

La fel si atunci cand vorbesti la telefon sau te vezi cu un prieten, la un restaurant. Bucura-te de activitatea din momentul prezent si vei vedea cum viata ta incepe sa devina mai senina. O viata traita in tihna are nenumarate beneficii, la toate nivelele.

Obiceiuri pentru o minte linistita – meditatia

Daca ai nevoie de un ajutor extern, cauta sa practici meditatia sau yoga, reiki, pilates. etc sau orice alta activitate care te ajuta sa vii in prezent si sa renunti la gandurile obsesive. Pentru ca doar asa te vei putea bucura de liniste si pace. Si oricum, nicio persoana care se teme de viitor nu va reusi sa rezolve ceva in acest mod. Ba chiar este posibil ca situatia sa devina mai dificila.

Cum sa ai o viata mai armonioasa si semnificativa – stiai aceste lucruri?

In loc sa trimiti un mesaj rautacios unei persoane care te-a suparat, ai putea sa …iti faci un ceai. Sau sa numeri pana la 10. Iti propunem sa incerci prima varianta, in contextul in care un ceai verde este si sanatos. Poate tine locul unei cafele si iti recomandam sa-l consumi cat mai des.

In loc sa tipi la copilul sau partenerul tau de viata, ai putea sa…iesi la o plimbare, doar tu! De cat timp nu ai mai facut asta? Sigur a trecut ceva vreme…Cum sa ai o viata mai armonioasa >>>

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *