Cum sa ai o viata mai armonioasa? Sfaturi la indemana oricui

Daca si tu vrei sa stii cum sa ai o viata mai armonioasa, este cazul sa afli ce ai putea face in acest sens. Nu de alta, dar tine si de noi sa facem anumite schimbari in viata.

Asa ca astazi vom descoperi impreuna ce este de facut, intr-o lume in care tot mai multi oameni sunt nefericiti. Parca oriunde ne uitam, vedem numai tristete, suferinta, stres si nefericire. In special in ziua de astazi, avand in vedere perioada pe care am trait-o recent.

Totusi, lucrurile trebuie sa se schimbe, in contextul in care o stare de stres perpetua nu poate duce la nimic bun. Ce putem face, cum sa ai o viata mai armonioasa, cu alte cuvinte?

Cum sa ai o viata mai armonioasa si semnificativa – stiai aceste lucruri?

In loc sa trimiti un mesaj rautacios unei persoane care te-a suparat, ai putea sa …iti faci un ceai. Sau sa numeri pana la 10. Iti propunem sa incerci prima varianta, in contextul in care un ceai verde este si sanatos. Poate tine locul unei cafele si iti recomandam sa-l consumi cat mai des.

In loc sa tipi la copilul sau partenerul tau de viata, ai putea sa…iesi la o plimbare, doar tu! De cat timp nu ai mai facut asta? Sigur a trecut ceva vreme, asa ca iti recomandam sa te bucuri de un parc, o iesire la magazine sau pur si simplu de un drum fara o destinatie anume. Sigur te va ajuta sa te simti mai bine, in scurt timp.

In loc sa-ti reprimi sentimentele, ai putea sa…vorbesti cu cel de langa tine sau cu un psiholog, daca simti ca nu te mai poti descurca singura. In ziua de astazi, este ceva normal sa apelam la ajutor profesionist si nu este nicio rusine. In acest mod te poti cunoaste mai bine si vei putea sa intelegi ce se petrece in viata ta. Sentimentele si emotiile reprimate iti pot face mult rau, asa ca invata sa spui ceea ce simti, in orice situatie.

Cum sa ai o viata mai armonioasa – nu te mai compara cu altii

In loc sa te compari cu altii, ai putea sa…faci o lista cu 10 lucruri care-ti plac la tine si pentru care esti recunoscatoare. Nu intelegi exact la ce ne referim? Ca sa fii multumita, este imperios necesar sa simti recunostinta pentru ceea ce ai deja. In sensul ca in cadrul acestui proces vei reusi sa devii cea mai buna varianta a ta.

Atunci cand te bucuri pentru ceea ce ai sau cine esti, ce crezi ca se va intampla? Vei deveni mai constienta de aceste lucruri si vei incepe sa ai o viata mai frumoasa, doar cu ajutorul acestei constientizari.

Obiceiuri ca sa-ti schimbi viata – ce poti face?

Unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le poti face incepand chiar de maine este sa renunti la gandirea negativa. Multi dintre noi remarcam doar gandurile rele, care nu fac altceva decat sa ne traga in jos. Furia, stresul, resentimenele, senzatia ca orice am face nu suntem fericiti…aceste ganduri sunt autodistructive, iar orice psiholog iti poate confirma aceasta informatie.

Astfel ca primul pas ar fi sa inveti sa renunti la astfel de ganduri. De exemplu, de fiecare data cand ai un gand negativ inlocuieste-l cu unul pozitiv…mai multe obiceiuri aici >>>

In loc sa te lupti cu prea multe ganduri, ai putea sa…faci o meditatie. Pune o muzica relaxanta si nu urmari decat procesul respiratiei. Inspira, expira si observa acest proces. Te mai chinuie gandurile? Lasa-le in pace si continua sa te bucuri de procesul respiratiei.

Asa ca, in loc sa fii trista si sa lasi disperarea sa te cuprinda, ai putea sa iti schimbi chiar tu viata, in mod constient. Ce zici, esti pregatita?

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *