Obiceiuri sanatoase de primavara – ce ai de facut?

Daca si tu esti ca noi, cu siguranta te vei bucura sa integrezi in viata ta cateva obiceiuri sanatoase de primavara. Nu iti face griji, nu vorbim despre ceva foarte complicat sau care sa nu iti faca placere. Ba mai mult decat atat, odata cu venirea primaverii vom invata sa renastem, exact ceea ce se petrece si la nivel de sezon.

Primavara a sosit, asa ca este momentul sa incepem sa ne bucuram mai mult de natura, sanatate, plimbari si aer cald. In primul rand, ar fi indicat sa incepem cu un detox, pentru a elimina surplusul dobandit in timpul iernii si toxinele acumulate.

Dupa aceea vom incepe sa mergem mai mult pe jos si sa ne hidratam mai serios, iar apoi vom cultiva alte obiceiuri sanatoase de primavara. De asemenea, este momentul sa incepi sa concepi mai multe planuri de viitor. Nu de alta, dar perioada primaverii este una fertila si propice ideilor noi. Asa ca incepe acest sezon cu dreptul.

Obiceiuri sanatoase de primavara – ziua fructelor si a legumelor

Ce ar fi ca, o data pe saptamana, timp de o luna, sa dedici o zi consumului exclusiv de fructe si legume proaspete? Vei remarca faptul ca te vei simti mult mai energica si evident…vei da jos cateva kilograme rapid. De asemenea, in aceste zile poti manca si cateva nuci nesarate si neprajite, daca simti ca aportul caloric este mult prea scazut. Nu uita de salate si de smoothie-uri, vor fi perfecte in acele zile.

Cateva idei de smoothie pentru detoxifiere:

Smoothie cu zmeura, mango si banane – un adevarat deliciu!

Ingrediente:

3 capsune
o banana medie
o cana apa de cocos (sau apa plata, pune si cativa fulgi de cocos, daca ai)
1/2 mango…mai multe despre smoothie aici >>>

Obiceiuri sanatoase de primavara – iesiri in natura

Fie ca iesi in fiecare zi la o plimbare in parc sau te duci cateva zile undeva la tara, la munte, etc, alegerea iti apartine. Dar fii sigura ca este cea mai buna idee, avand in vedere ca organismul are nevoie de aer curat si proaspat, odata ce a trecut iarna. De asemenea, aceste iesiri sunt ca niste terapii pentru cei care au probleme cu somnul, stresul, se agita prea mult, etc. Ai nevoie sa iti linistesti mintea si cum altfel ai putea mai bine daca nu in natura?

Incepe sa practici un sport. Este momentul ideal sa iesi la alergat, in special ca aerul cald este propice acestui sport. Nu iti face griji daca nu ai mai alergat inainte, poti incepe cu pasi mici…la propriu! Poti sa alergi portiuni scurte, dupa care sa mergi alert, iar apoi vei relua alergarea. Daca simti ca nu ti se potriveste, te poti inscrie la un curs de yoga, aerobic sau pilates, in functie de preferinte. Exercitiile fizice te vor ajuta sa ai o silueta armonioasa, o sanatate mai buna si o stare de spirit superioara.

Cum sa ai o viata mai buna? Invata sa o planifici, in stil japonez!

Cum sa ai o viata mai buna? Cea mai eficienta varianta este aceea de a o crea chiar tu. Asa ca astazi dorim sa te invatam o tehnica japoneza demna de admiratie. Te va ajuta sa devii cea mai buna varianta a ta, fara doar si poate.

Daca si tu vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta, sa te dezvolti in plan personal sau sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci, ar fi bine sa treci la actiune…mai multe despre aceasta disciplina >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *