Obiceiuri de dimineata, pentru o viata mai fericita

Daca vrei sa ai zile mai frumoase si mai pline de armonie, iti recomandam sa integrezi aceste obiceiuri de dimineata in viata ta. Si nu este nicio gluma. Stii ca se zice ca „ziua buna se cunoaste de dimineata”. Probabil ca ai observat si tu ca, atunci cand iti incepi ziua bine, totul merge struna. Iar cand esti nervoasa sau suparata, parca intreaga zi iti merge la fel.

Ce ar fi sa cultivi cateva obiceiuri bune pentru a avea o dimineata mai fericita? Si crede-ne pe cuvant, nu este nimic greu de realizat. Este vorba mai mult despre o disciplina mai buna. Am mai discutat despre cum sa iti incepi diminetile si in trecut, cand ti-am prezentat sfaturile lui Dalai Lama, in acest sens.

Dar astazi iti vom prezenta alte obiceiuri de dimineata. Asa ca vei invata cum sa iti faci viata mai placuta, mai repede decat credeai.

 

Obiceiuri de dimineata pentru o zi mai frumoasa

1. Pregateste-te pentru o dimineata buna. Si cum poti face asta daca nu te odihnesti cum trebuie?! Asa ca este esential sa dormi cel putin 7 ore pe noapte. Si nu ar fi rau sa te culci devreme si sa nu mananci inainte de somn, cu cel putin 2-3 ore inainte. Daca ti-e foarte foame, poti sa mananci un fruct. Incearca sa ai o activitate relaxanta inainte de culcare si sa te culci cam la aceeasi ora, in fiecare seara.

2. Iubeste-ti…stomacul! Nu este nicio gluma, stomacul este important din foarte multe puncte de vedere si nu ne referim doar la digestie. Ai observat ca toate emotiile le resimti in aceasta zona? Nu este intamplator. Asa ca, pentru a avea o viata mai buna, unul dintre acele obiceiuri de dimineata minunate este…un mic dejun sanatos. Incepeti ziua cu un bol mare plin cu cereale integrale si fructe. Te vei simti mult mai bine, garantat. Iar digestia ta va fi mai buna ca oricand.

3. Ignora butonul de „snooze”. Da, ne referim la alarma ceasului. Ai observat ca varianta „hai sa mai stau 15 minute” nu este deloc o idee buna? Nici nu te vei odihni, plus ca vei intarzia la birou si probabil nu vei avea timp de nimic. Scapa de acest obicei, trezeste-te mai devreme, fa-ti un smoothie de fructe si savureaza-l in liniste.

4. Micul dejun este esential. Faptul ca ai baut un smoothie nu inseamna ca trebuie sa elimini prima masa a zilei. Daca nu ai timp, cumpara un iaurt si niste granola si prepara-ti un mic dejun sanatos, chiar la birou. Este o masa importanta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mananci foarte mult. Asa ca este suficient sa consumi fructe si cereale. Sau o omleta si o salata de cruditati, daca ai timp sa iti prepari acasa.

Pastreaza un echilibru si fa tot posibilul sa consumi fructe la micul dejun, cat mai des. Desigur, semintele si nucile nesarate si neprajite nu ar trebui sa-ti lipseasca. Unul dintre acele obiceiuri de dimineata pe care nu ar trebui sa-l omiti este tocmai servirea micului dejun. Cum te astepti altfel sa ai energie intreaga zi?!

5. Fa putin sport. Desigur, daca timpul iti permite si poti face efortul de a te trezi cu jumatate de ora inainte. Mergi la o alergare sau fa cateva exercitii de streching. Te vei simti mult mai bine, garantat. Iar daca dupa sport vei mai servi si un mic dejun copios si sanatos, poti fi sigura ca vei avea o zi buna. Merita sa te trezesti cu o ora mai devreme, in special vara, cand ziua este mai lunga.

6. Renunta la dulciuri. Chiar nu este o idee buna sa-ti incepi ziua cu o cafea indulcita. Mai bine pune o lingura de miere, daca chiar doresti o bautura calda si dulce. Dar asigura-te ca nu sari peste micul dejun. Poate nu stii, dar cei care omit micul dejun sunt tentati sa manance prea mult la urmatoarele mese. Iar boli ca ulcerul sau afectiunile digestive s-ar putea sa te urmareasca.

 

Obiceiuri de dimineata – nu uita sa te bucuri mai mult de viata!

 

O atitudine pozitiva este cheia succesului in orice domeniu se pare. Asa ca nu uita sa te bucuri de o noua zi, indiferent de situatie. Foarte multi oameni sunt in permanenta tristi si nici macar nu-si dau seama. Grijile, fricile si negativitatea nu te vor ajuta cu nimic, garantat.

Asa ca incearca sa-ti schimbi atitudinea si incepe ziua cu dreptul, de fiecare data. Nu vei regreta acest lucru. Alt truc este sa bei 2 pahare pline cu apa, imediat ce te trezesti. Vei fi mai energica, iar tranzitul intestinal va fi mult mai bun. Plus ca vei elimina toxinele cu o mai mare usurinta. Invata sa te bucuri de viata si bucura-te de fiecare dimineata!

 

4.59/5 (29)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *