Reteta de weekend: chiftelute din zucchini, un deliciu care NU ingrasa!

Daca si tu vrei sa-i impresionezi pe cei dragi weekendul acesta, iti recomandam aceste chiftelute din zucchini. Un adevarat deliciu, care se prepara usor si nu are multe calorii. De ce?

Pentru ca aceste chiftelute din zucchini sunt realizate doar din legume si tofu, fiind pregatite la cuptor. Da, chiftelultele pot iesi crocante si delicioase chiar daca sunt preparate in acest mod.

Dar te vei convinge singura, odata ce vei testa reteta noastra. Nu trebuie sa fii neaparat vegan pentru a aprecia aceste chiftele delicioase.

In primul rand, iti vom sugera sa mergi la cumparaturi, dar nu este necesar sa cumperi cine stie ce alimente iesite din comun, nu-ti face griji.

Chiftelute din zucchini – ce ingrediente sunt necesare?

In primul rand, ai nevoie de:

– un dovlecel zucchini

– 2 cartofi medii

– o ceapa medie

– 3 catei de usturoi

– 5 linguri de faina (integrala sau de orez, daca tii la silueta)

– 180 grame tofu simplu

– sare, piper, putin turmeric, boia afumata, etc.

– ulei de masline

Mod de preparare

Vei da pe razatoare dovlecelul si cartofii spalati in prealabil. Nu este necesar sa cureti de coaja dovlecelul. Dupa aceea, nu uita sa storci bine amestecul, va contine multa apa. Dupa care, intr-un robot de bucatarie sau intr-un blender, vei pune cantitatea de tofu si cateii de usturoi, ceapa. Vei amesteca bine pana vei obtine o pasta omogena, dupa care vei pune continutul in bolul cu dovleceii si cartofii razuiti deja. Amesteca bine si incepe sa pui faina, pentru a obtine o compozitie mai densa, usor lipicioasa.

Aprinde cuptorul si lasa-l sa se incinga bine pret de 20 de minute.

Incepe sa formezi chiftelute in marimea pe care o preferi, pe care le vei aplatiza usor intre palme. Unge-le cu putin ulei de masline. Pune-le intr-o tava pe care ai tapetat-o cu hartie de copt in prealabil. Da chiftelele la cuptor pret de 12 minute, la foc mai mic, dupa care intoarce-le si mai lasa-le inca 10-15 minute. Nu uita sa le verifici in acest interval, pentru a nu se rumeni mai mult decat este cazul. Vei obtine chiftele rumenite si delicioase, pe care le poti servi cu iaurt si cartofi la cuptor.

Chiftelute din zucchini si cartofi crocanti la cuptor – ai incercat?

Merg de minune servite alaturi de o portie de cartofi. De asemenea, poti realiza burgeri cu ajutorul acestor chiftele, vei completa cu branza feliata, felii de rosii, muraturi, etc. Ramane la latitudinea ta cum doresti sa le servesti.

Cartofi crocanti la cuptor, perfecti pentru burgeri!

Ai nevoie de:

– un kg de cartofi

– 3 linguri de faina de orez

– o lingurita de paprika sau boia

– 1 sau 2 ligurita de sare (dupa preferinte)

– 1/2 lingurita de curry

– 3-4 linguri ulei presat la rece (daca vrei ceva foarte sanatos)

– rozmarin

Mod de preparare

In primul rand, incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius…vezi reteta completa aici >>>

5/5 (9)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *