Surse de calciu fara lapte

Cu siguranta ai auzit ca exista nenumarate surse de calciu fara lapte. Asa ca poate ar fi cazul sa incerci alimente noi, care abunda in acest mineral.

In ziua de astazi am aflat deja ca laptele in exces nu este bun. Iar anumite studii arata ca lactatele pot duce la aparitia tumorilor si chiar a osteoporozei! Astfel ca ar fi o idee buna sa descoperi aceste surse de calciu fara lapte.

In special ca acest element este vital sanatatii. Oricum este momentul sa consumam mai putine produse animale si sa alegem mai des fructe, legume, cruditati, seminte si nuci. Cu siguranta te vei simti mai bine, iar trupul tau va fi mai zvelt.

Surse de calciu fara lapte – ce sa consumi mai des?

Incepem cu migdalele. In special ca laptele acestora este minunat, merge de minune servit chiar si in cafea, cereale si multe altele. Desigur ca exista si lapte de caju sau ovaz, la randul lor contin calciu si iti pot satisface nevoie de produse lactate.

Variantele vegetale de iaurturi sunt imbogatite cu calciu de asemenea, asa ca nu te sfii sa le incerci si tu. In special ca ai de unde alege, iar aceste variante sunt mai sarace in calorii si grasimi.

Semintele de chia sunt alta sursa perfecta de calciu. Le poti consuma in cereale, salate sau poti realiza o budinca din seminte de chia cu lapte vegetal. Ce trebuie sa faci? Pune 2 linguri de seminte de chia intr-un bol, adauga o ceasca de lapte vegetal si lasa continutul in frigider, pana dimineata. La micul dejun savureaza budinca, adauga putina miere, nuci, seminte, fructe, etc. Vei adora acest preparat diafan si usor de realizat.

O lingurita de seminte de chia pe zi poate face minuni!

Da, cel putin atunci cand ne referim la sistemul digestiv. Poate ca ai observat ca daca pui apa peste semintele de chia, acestea devin in scurt timp gelatinoase. Ei bine, acelasi lucru se intampla si atunci cand sunt ingurgitate, asa ca atunci cand ajung in stomac au un efect de vindecare. Aceste seminte de chia vor ajuta la eliminarea tuturor toxinelor pe care le gasesc in cale…mai multe despre semintele de chia >>>

Surse de calciu fara lapte – dovleac, broccoli sau smochine

Toate cele enumerate mai sus contin calciu, asa ca te poti baza pe ele. In special ca sunt foarte sanatoase si abunda in antioxidanti. O garnitura de broccoli, cu putina sare si ulei de masline este mai mult decat binevenita, in special ca are si nutrienti. Asa ca iti va asigura senzatia de satietate mult dorita.

Smochinele contin fibre si nutrienti esentiali, astfel ca te pot ajuta sa iti fortifici organismul. De asemenea, nu vei mai avea probleme cu digestia, au rolul de a combate anemiile, asteniile, intarind sistemul imunitar, in momente cheie.

Sa nu uitam ca au in compozitie multe vitamine si minerale. Este vorba despre vitaminele A, E si K, calciu, fier, cupru, magneziu. Au un numar ridicat de calorii, aproximativ 250 la suta de grame, asa ca este bine sa nu exagerezi.

Dovleacul contine calciu, asa ca va sustine sanatatea oaselor, la randul sau. Cine are deficit, ar trebui sa consume mai des preparate pe baza de dovleac. Este, de asemenea, o sursa bogata de minerale precum cupru, potasiu si fosfor. Semintele de dovleac protejeaza inima datorita compusilor pe care ii au. Pot ameliora colesterolul „rau”, sustinand sanatatea sistemului cardio-vascular.

Asa ca nu uita sa consumi mai des placinta cu dovleac sau chiar dovleac simplu, la cuptor, cu putina miere si scortisoara. Un adevarat deliciu!

5/5 (11)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *