Avantajele dermatocosmeticelor. Cum sa alegi produse de calitate

Rutina zilnica de ingrijire a pielii este grija fiecarei femei, dar tu stii cum sa alegi produse de calitate, care sa iti ofere hidratarea si beneficiile de care ai nevoie? Astazi vei afla ce sunt dermatocosmeticele, ce avantaje prezinta fata de alte produse de ingrijire de pe piata si cum le alegi pentru rezultatele mult asteptate.

Ce sunt dermatocosmeticele si prin ce se diferentiaza?

Dermatocosmeticele sunt produse de ingrijire a pielii, create din ingrediente cu proprietati farmacologice, in urma cercetarilor de laborator si a testarilor clinice. Astfel, ele pot fi utilizate pentru ingrijirea zilnica a pielii, fie ca vorbim despre unghii, ten, scalp sau zonele sensibile. De asemenea, pot fi achizitionate doar din farmacii, precum aceste produse Clinique disponibile pe sensiblu.com.

Dermatocosmeticele se diferentiaza de cosmetice prin faptul ca nu contin conservanti, coloranti sau parfum. In schimb, ele sunt gandite pentru a trata diverse afectiuni ale pielii si ajuta la regenerarea si hidratarea acesteia. Totodata, dermatocosmeticele sunt hipoalergenice, noncomedogenice, nu contin parabeni si sunt testate dermatologic sau oftalmologic.

Care sunt avantajele dermatocosmeticelor?

  • Trateaza diferite afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea sau cuperoza;
  • Contin ingrediente blande cu pielea, inclusiv cu cea sensibila sau foarte uscata;
  • Au calitati si proprietati farmacologice;
  • Sunt testate dermatologic si oftalmologic, in studii clinice;
  • Amelioreaza simptomele pielii cu probleme si inlatura cauzele anumitor afectiuni;
  • Nu irita sau sensibilizeaza pielea;
  • Nu contin coloranti sau conservanti;
  • Nu blocheaza porii (noncomedogenice) si sunt hipoalergenice;
  • Sunt recomandate de medicii dermatologi si de farmacisti;
  • Hidrateaza si ajuta la refacerea pielii;
  • Contin substante active benefice in concentratii mai mari;
  • Previn imbatranirea prematura a pielii.

Cum alegi dermatocosmetice de calitate?

Cele mai bune sfaturi pe care le poti obtine sunt de la medicul specialist care cunoaste in detaliu problemele dermatologice pe care le ai, tipul de piele si factorii de risc la care te expui. Prin urmare, el va sti cel mai bine ce produse sa iti recomande si care sunt formulele care ti se potrivesc.

Dermatocosmeticele sunt create, de obicei, in game destinate tratarii unor anumite tipuri de afectiuni. De aceea, este important sa le alegi in functie de caracteristicile pielii tale, tipul acesteia si varsta ta. Produsele de calitate sunt special concepute tinand cont de toate aceste lucruri, astfel ca trebuie sa acorzi atentie la indicatiile de pe etichete si la ingrediente.

Daca ai pielea uscata, alege dermatocosmetice blande si hidratante, evita exfolierea agresiva si utilizeaza pentru ingrijirea tenului creme sau uleiuri de curatare fara clatire. Pentru pielea grasa, foloseste produse cu ingrediente prietenoase, noncomedogenice, fara parfum sau parabeni.

In cazul pielii sensibile, este bine sa alegi dermatocosmetice fara parfum sau coloranti si sa testezi intotdeauna toleranta pe o portiune mica de corp. Daca suferi de vreo afectiune a pielii, acorda atentie sporita ingredientelor si cere sfatul medicului inainte de a incepe un tratament dermatocosmetic, pentru a nu face mai mult rau decat bine.

Alegerea corecta a celor mai bune dermatocosmetice, care sa fie potrivite tipului tau de piele, este o etapa esentiala a rutinei zilnice de ingrijire. Consulta medicul specialist pentru recomandarile adecvate afectiunilor tale!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *