Dieta OMAD – avantaje si dezavantaje

Fara doar si poate ca vorbim despre un regim extrem, atunci cand abordam dieta Omad. De ce? Ei bine, acesta este un regim alimentar adeseori comparat cu postul intermitent. Si nu degeaba.

In dieta Omad nu vei putea manca decat o data pe zi! Da, vorbim despre o singura masa sanatoasa, copioasa, pe care o vei savura de-a lungul unei ore. Restul de 23 de ore nu vei manca, asa ca alege cu atentie ingredientele servite. Este indicat sa mananci bucate care abunda in nutrienti, proteine si grasimi sanatoase.

SFAT: nu incepe aceasta dieta daca stii ca ai probleme medicale si nu o urma pentru perioade indelungate de timp! Poti incerca pret de cateva zile, pentru a vedea daca te poti adapta. Sub nicio forma nu vei tine acest regim daca ai anumite afectiuni, ar fi indicat sa te consulti cu un medic, in aceasta situatie.

Dieta Omad – extrema, dar eficienta!

Dieta Omad este indicata acelor persoane care se pot abtine de la mancare pentru perioade indelungate. La fel ca si in cazul celor care pot urma postul intermitent, este nevoie de determinare si disciplina.

Daca ai luat decizia de a incerca dieta Omad, asigura-te ca achizitionezi cele mai sanatoase alimente. Mananca peste, curcan, avocado, nuci, salate, fructe si leguminoase. Desigur ca vei manca fara sa exagerezi la ora mesei, dar cu siguranta vei avea nevoie de vitamine si minerale din abundenta.

Desigur ca exista o cursa aici, avand in vedere ca, practic poti manca ce vrei! Dar nu iti recomandam sa consumi o pizza sau shaorma la ora mesei. Este bine sa faci alegeri sanatoase, altfel digestia va fi ingreunata. Iar rezultatele s-ar putea sa nu fie tocmai pe placul tau. Daca vei manca sanatos, fii sigura ca te vei simti mai bine din toate punctele de vedere.

Un exemplu de meniu, la ora la care alegi sa mananci, ar putea fi: supa crema de broccoli cu crutoane, peste la gratar cu sparanghel, cartofi copti si o salata verde, un fruct. Desigur ca poti varia meniul dupa bunul plac, dar se zice sa nu mananci mai mult decat ceea ce poate cuprinde o farfurie.

Dieta Omad sau postul intermintent?

Depinde de tine si de starea de sanatate de la momentul actual. Oricum evita mancarurile grele in dieta Omad. De asemenea prajelile, dulciurile, sucurile carbogazoase, toate ti-ar putea afecta starea de sanatate si chiar te poti simti rau! Asa ca alege intelept.

In postul intermitent avem anumite perioade in care putem manca. Practic, vorbim despre un post negru si o perioada in care putem sa consumam mancare. De regula, avem voie sa mancam intr-un interval de 8 ore, pe cand timp de 16 ore tinem post negru.

Nu este deloc usor, asa ca postul intermitent, desi foarte eficient atunci cand vine vorba despre slabit, poate fi adaptat, in anumite situatii. Ne referim aici la faptul ca nu toata lumea poate sa se abtina de la mancare atatea ore. Tocmai de aceea exista specialisti care spun ca este bine sa diminuam acest interval…mai multe despre postul intermitent aici >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *