Sfaturi utile pentru a tine kilogramele la distanta – pentru totdeauna!

Daca si tu vrei sa tii kilogramele in plus la mare distanta fata de tine, avem cateva sfaturi utile. Nu de alta, dar iti poti imagina ca rezultatele de succes apar daca vei face cateva lucruri in acest sens.

In primul rand, vei deveni mai disciplinata, iti vei planifica mesele in avans si vei face miscare zilnic. De asemenea, ceaiurile si lichidele trebuie sa fie pe lista ta, iar antrenamentul sportiv sustinut va fi alta litera de lege. Asadar, de 2-3 ori pe saptamana vei face un program sportiv intens, cardio, pentru a fi sigura ca tii arderile grasimilor sub control.

Ce alte sfaturi utile avem pentru tine? Nu uita sa prioritizezi mancarurile sanatoase, realizate din legume si fructe proaspete. Lasa la o parte alimentele procesate si bucura-te de o nutritie eficiența. Mancarea sanatoasa va sustine sanatatea inimii, iar somnul va potenta procesul de mentinere a siluetei, dar si buna functionare a organismului.

Tine la distanta kilogramele in plus – ce poti face?

Mentine un deficit caloric si bucura-te de un trup armonios. Ce inseamna un deficit caloric? Adica vei manca mai putin decat ai face-o in mod normal, in sensul ca nu vei manca pe saturate. Asigura-te ca te-ai ridicat de la masa atunci cand ai o stare de satietate de 85-90%, observa Hiromi Shinya.

In acest mod, sistemul digestiv va munci mai putin, nefiind impovarat din pricina unor mese prea copioase. Apropo, cauta sa mananci cat mai multe alimente vegetale si crude, pentru ca acestea contin viata, adica…enzime. Cu cat le vei consuma mai des cu atat te vei simti mai bine, din toate punctele de vedere.

Tine nivelul de stres cat mai scazut. Studiile arata ca stresul, pe langa faptul ca te tine intr-o stare inferioara de spirit, te determina sa mananci alimente nesanatoase, pentru ca ai tendinta de a te „recompensa” in acest fel. Din pacate, de multe ori alegi dulciuri sau alimente fast-food, care nu fac altceva decat sa te imbolnaveasca, in timp. Plus ca vei avea dificultati in ceea ce priveste mentinerea siluetei.

Cauta sa fii intr-o stare de liniste cat mai des si elibereaza-te de stresul cronic. Nu uita ca plimbarile in natura, meditatiile si yoga pot ajuta enorm in astfel de situatii.

Tine la distanta kilogramele in plus – nu mai „bea” calorii!

La ce ne referim? Evident ca la acele preparate pline de calorii, cum ar fi cele pe baza de cafea, sucurile carbogazoase si pline de zahar, etc. Dar, nu iti face griji, daca vrei sa bei altceva in afara de apa, poti oricand opta pentru un ceai de fructe sau plante, indulcit cu stevia, de exemplu.

De asemenea, la gustare poti servi un suc de portocale proaspat stors sau o limonada indulcita cu sirop de artar. Dupa cum vezi, exista multe alternative, ce este important este sa vrei sa devii mai inteleapta, in ceea ce priveste nutritia.

De asemenea, cauta sa servesti mancarea in farfurii mici, vei fi tentata sa consumi portii mai mici. Nu uita de gustarile dintre mese, la care evident vei manca alimente nutritive si sanatoase.

Gustari bogate in fibre – zmeura, avocado sau pere?

Zmeura ar trebui consumata zilnic, fiind bogata in macronutrienti si antioxidanti. Nutritionistii americani sugereaza ca zmeura sa fie incorporata in lista gustarilor zilnice, in combinatie cu ciocolata neagra, avand in vedere ca si aceasta este o sursa sigura si abundenta de antioxidanti.

Avocado si rondele de orez. Alta combinatie esentiala atunci cand vine vorba despre mentinerea siluetei si despre slabit. Saraci in carbohidrati, bogati in fibre si micronutrienti. De asemenea, sunt bogati in grasimi sanatoase, ceea ce inseamna ca te vor ajuta sa iti potolesti foamea…mai multe exemple de gustari aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *