Apa infuzata cu fructe. De ce sa o consumi mai des?

Apa infuzata cu fructe este o adevarata moda in ultima vreme si o poti regasi si in cadrul restaurantelor renumite. Este parca mai deosebit sa servesti apa in care zmeura, capsunile, lamaia si menta au fost infuzate. Multi prefera chiar sa aduca la masa carafe cu apa care inca au aceste fructe inglobate.

Sa fie oare doar o moda sau aceasta apa infuzata cu fructe chiar are efecte benefice asupra sanatatii? Ne ajuta la ceva sau pur si simplu este aromata si…cam atat? Despre toate acestea vom discuta mai pe larg astazi, cand vei afla si cateva retete utile de apa infuzata cu fructe.

Desigur ca nu poate face minuni, dar cu siguranta va sustine o stare de sanatate mai buna si …nu contine deloc calorii!

Apa infuzata cu fructe – ce trebuie sa stii

Dupa cum iti poti da seama, aceasta apa infuzata cu fructe ar putea fi secretul unei vieti mai sanatoase. La fel ca si consumul regulat de fructe si legume. Aceasta bautura care a devenit din ce in ce mai populara nu ar trebui sa-ti lipseasca din alimentatie.

Desigur ca aceste ape nu te vor ingrasa, ba chiar din contra, dar nici nu-ti vor oferi necesarul de vitamine si nutrienti.

Ce beneficii are apa infuzata cu fructe? Care sunt cele mai populare „retete”?

Stimuleaza procesul de slabire. Si este firesc sa fie asa, dat fiind faptul ca vei avea o placere deosebita in a consuma aceasta apa aromata de fructe. Este mult mai gustoasa si iti va fi mai usor sa consumi cei 2 litri necesari. Metabolismul va fi mai alert si va sustine arderile, iar tu vei consuma o bautura savuroasa, fara a influenta in niciun fel negativ dieta, ba chiar contra.

Nu uita ca de multe ori confundam setea cu foamea, tocmai de aceea este important sa te hidratezi intens. Si surpriza, nu iti va mai fi foame!

Vei avea o digestie mai buna. Fara doar si poate ca tranzitul intestinal si procesul de digerare vor fi imbunatatite. Vesti bune si pentru cele care sufera de constipatie, aceste afectiuni vor fi corectate cu usurinta.

Apa infuzata cu fructe – care sunt cele mai eficiente?

Apa infuzata cu lamaie. Este printre cele mai cunoscute si nici nu este de mirare, aroma sa fiind unica. Este cunoscuta de mult timp, inainte ca aceste ape sa fie la moda. Se vor pune cateva felii de lamaie, cateva cuburi de gheata si apa plata. Daca vrei sa adaugi si cateva frunze de menta, ar fi si mai bine.

Apa infuzata cu castraveti. O minune de bautura, nu uita sa o prepari cat mai des. Desigur ca este banal sa o prepari, sunt necesare cateva felii de castravete si cateva cuburi de gheata. Poti adauga si un strop de suc de lamaie. Savureaz-o de-a lungul intregii zile.

Apa infuzata cu capsuni/zmeura/fructe de padure. La fel ca si limonadele realizate in acelasi mod, aceasta bautura in care vei adauga aceste fructe feliate iti va face mare placere. Parca vei bea cu mai mare placere cantitatea de apa recomandata. Poti combina apa cu orice fruct doresti, asa ca daca ai o aroma in minte, nu uita sa prepari bautura dorita.

Apa infuzata cu ghimbir. Cateva felii de ghimbir pe care le vei taia subtire si le vei adauga in apa ta. Cu siguranta vei incuraja arderile de grasimi. Este bine de stiut ca o poti consuma cu precadere si inainte de masa, incurajeaza o digestie corecta si eficienta. De asemenea previne greturile si raul de miscare.

Apa infuzata cu fructe – nu te astepta la minuni

Sa fim realiste, doar pentru ca bem apa infuzata cu fructe nu inseamna ca vor fi rezolvate toate problemele noaste, nici pe departe. Nu inseamna ca detoxifierea va avea loc imediat si nici ca pH-ul se va echilibra de la sine.

Daca vrei sa fii mai sanatoasa si sa slabesti nu uita sa mananci sanatos, sa bei multe lichide si sa faci miscare. Doar in acest mod rezultatele vor vorbi de la sine, garantat!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *