Uleiul de turmeric, un adevarat medicament

Poate ca nu stiai, dar la fel ca si condimentul in sine, uleiul de turmeric are proprietati terapeutice uimitoare, avand in vedere ca te poate vindeca de nenumarate boli.

Ca idee, acest ulei te poate ajuta sa tratezi infectii ale pielii si chiar sa scapi de tuse si astm, in special daca vei inhala aburii de acest gen. Ce mai poate face uleiul de turmeric? Previne cu succes cancerul, sustine regenerarea celulara, previne inflamatiile si lupta impotriva artritei.

Este un antioxidant de exceptie, asa ca asteapta-te la o detoxifiere adevarata, pe masura ce vei utiliza acest ulei.

Turmericul este folosit in Asia de sute de ani, ca si ingredient si colorant, ocupand un loc de cinste in medicina indiana, gratie proprietatilor sale remarcabile.

 

Uleiul de turmeric, de ce ar trebui sa-l folosesti:

 

1. Eficient impotriva bolilor de piele si a eczemelor. Asadar, se pare ca ciupercile de piele dispar rapid, odata ce zona afectata este tratata cu acest ulei. Aplica de cateva ori pe zi si vei vedea cum se vindeca mai repede decat ai fi crezut.

2. Scapa de tuse si amelioreaza astmul. Va ajuta la eliminarea mucozitatilor de la nivelul gatului si te ajuta sa respiri mai usor. Asa ca, foloeste un vas de aromaterapie, unde adaugi si putin din uleiul de turmeric. Te va ajuta sa reduci simptomele astmului si tusea severa.

3. Reduce riscul de a face cancer. Acest ulei va ajuta in aceasta lupta acerba impotriva renumitei maladii. Studiile arata ca cei care au folosit acest ulei pentru a inversa celulele canceroase, au avut succes. Asa ca metoda inhalarii uleiului de turmeric te va ajuta in acest sens. Turmericul in sine si-a demonstrat deja efectivitatea in lupta cu aceasta boala. Nu putini sunt specialistii care recomanda celor bolnavi de cancer o cura cu turmeric, alaturi de alte alimente antioxidante si alcaline excelente. Toate de factura vegetala.

4. Lupta impotriva bolilor neurologice si sprijina regenerarea celulara. Bolile precum Parkinson sau Alzheimer pot fi ameliorate, daca persoanele afectate se vor trata cu uleiul de turmeric. Asa ca, studiile au aratat ca testele facute pe animale au avut succes, iar bolile progresive au fost ameliorate.

5. Ajuta in cazurile de epilepsie. Poate ca nu stiai, dar uleiul de turmeric are un efect pozitiv si impotriva convulsiilor provocate de aceasta boala. Asa se face ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca persoanele afectate de aceasta boala pot ameliora simptomele.

6. O adevarata sursa de antioxidanti. Asadar, merita efortul de a face inhalatii cu acest ulei minunat. Radicalii liberi vor fi eliminati, iar corpul nostru nu va mai suferi din pricina efectelor toxice. Radicalii liberi pot afecta sistemul imunitar, iar boli precum: artrita, cele cardiace, cancer, cataracta, etc. se pot instala. Dar gratie uleiului de turmeric aceste efecte vor fi atenuate.

7. Uleiul de turmeric se poate ingera, dar trebuie acordata multa atentie. Desigur ca cel mai bine ar fi sa consulti parerea unui medic naturopat, pentru a fi sigura ca faci lucrurile bine. Conform unor cercetari, se pare ca 0,6 ml de ulei de turmeric pe zi pot face minuni. Cel mai indicat ar fi sa se dilueze cu lapte sau apa, avand in vedere ca nu se cunosc foarte multe despre uzul intern al uleiului.

Uleiul de turmeric – un adevarat elixir

Dupa cum vezi, acest ulei este deja cunoscut si utilizat pentru diverse afectiuni, in special prin inhalare.

ATENTIE! Nu uita sa intrebi un medic inainte de a ingera uleiul de turmeric, este bine sa ai parerea unui specialist.

Turmericul are proprietati deosebite, asa ca nu evita sa il folosesti, cel putin in aromaterapie, astfel vei beneficia de efectele sale unice.

 

5/5 (13)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *