Cum reduci hipertensiunea in mod natural?

Cum reduci hipertensiunea in mod natural, in special cand stii ca situatia a devenit deja grava? Evident ca cel mai important lucru este sa faci schimbari in viata ta. Mai ales in ceea ce priveste alimentatia si anumite obiceiuri, asa ca pregateste-te sa fii mai disciplinata ca oricand.

Chiar daca ai fost la medic si ti-au fost prescrise medicamente in acest sens, nu inseamna ca ai rezolvat problema in mod definitiv. Cum reduci hipertensiunea in mod natural? Vei vedea ca este vorba despre formarea unor noi obiceiuri mai bune, care te vor ajuta sa-ti fortifici sanatatea pe termen lung.

Atunci cand tensiunea este marita, risti sa fii predispusa atacurilor de cord, infarctului si chiar poti suferi din pricina afectiunilor renale. Stim ca este o afectiune des intalnita, dar in realitate nu este deloc normal sa ai o tensiune mare.

Cum reduci hipertensiunea in mod natural? Iata ce poti face incepand de azi

Primul pas ar fi…sa slabesti. Stim ca probabil ai mai auzit acest aspect, dar dorim sa-ti reamintim importanta colosala a acestuia. Obezitatea duce la mari probleme cu tensiunea. Cand slabesti, toate functiile corpului devin mai eficiente, iar inima va pompa sange cu o mai mare usurinta. Ceea ce inseamna ca hipertensiunea va scadea de la sine.

Nu consuma sare in exces. Sodiul nu este recomandat oamenilor care sufera din pricina tensiunii marite. De ce? Pentru ca sarea te face sa retii apa, ceea ce va duce la inflamatii in corp. Atunci cand ai inflamatii, inima va trebui sa „munceasca” mult mai mult pentru a pompa sangele in toate zonele necesare. Iar rezultatul va fi hipertensiunea…

Fereste-te de chipsuri, covrigei, supe creme la conserva, etc. Toate acestea abunda in sare, ceea ce nu va ajuta deloc. Cel mai bine este sa ai grija sa cumperi gustari sanatoase si naturale.

Bea mai putina cafea. Se pare ca 2 cani de cafea pe zi pot duce la probleme cu tensiunea, asa ca ar fi bine sa te rezumi la o cana de dimineata. Dupa-amiaza ai putea opta pentru un ceai verde, mult mai eficient si sanatos decat restul.

Meditatia si exercitiile de respiratie te pot ajuta sa fii mai relaxata, iar in acest sens poti gasi zeci de tutoriale pe internet. Nu uita sa practici yoga sau pilates, in special daca esti stresata si ai nevoie de un moment de liniste.

Cum reduci hipertensiunea in mod natural? Mananca ciocolata neagra si nu uita sa te plimbi

Daca nu poti alerga, poti realiza plimbari alerte si lungi. Sunt excelente pentru inima si te pot ajuta sa scazi tensiunea arteriala cu succes. Cercetarile au aratat ca exercitiile de acest gen ajuta inima prin faptul ca aceasta foloseste mai mult oxigen, dar se pompeaza mai putin sange spre zonele in care este necesar.

Consuma alimente bogate in potasiu. Daca vrei sa scazi tensiunea in mod natural, mananca fructe si legume care contin potasiu. In acest mod vei ajuta rinichii sa elibereze cu usurinta sodiul, pentru a reduce inflamatiile din corp. Mananca mai des rosii, cartofi dulci, banane, stafide, fasole, ciuperci, avocado, pepene rosu si spanac.

Ciocolata neagra. Evita-le pe cele cu lapte, care abunda in zahar si oricum sunt mai putin eficiente. Alege-le pe cele cu un continut ridicat de cacao, sarace in zaharuri. Acelea contin antioxidanti din belsug, asa ca daca mananci 2 cubulete pe zi vei ajuta tensiunea arteriala sa se regleze. Ciocolata neagra are nenumarate beneficii, sustinand procesele de slabire precum si buna functionare a creierului.

Ceaiul de hibiscus ajuta la scaderea hipertensiunii, fiind folosit de mii de ani in medicina chineza. Asa ca nu te sfii sa-l incerci si savureaza un ceai de hibiscus in loc de cea de-a doua cafea.

Evita stresul si nu munci in exces. Nu este vorba despre faptul ca ar trebui sa stai toata ziua, dar nici sa muncesti mai mult decat este cazul. Stresul, lipsa timpului liber si sedentarismul duc la grave probleme de sanatate, inclusiv cele legate de hipertensiune.

Nu uita sa razi cat mai des, este dovedit ca sustine starea de sanatate si scade tensiunea! Asa ca bucura-te mai mult de viata, elibereaza-te de stres si vei vedea cum problemele se remediaza de la sine.

5/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *