Retinolul, arma ta impotriva ridurilor

Retinolul, adica un derivate al vitaminei A, poate deveni una dintre cele mai bune „arme” contra ridurilor. Daca si tu esti satula de cremele antirid care promit marea cu sarea, dar nu fac mai nimic, te va incanta aceasta formula.

Exista experimente care au demonstrat ca retinolul chiar isi face treaba atunci cand vine vorba despre preventia procesului de imbatranire. Asa ca este momentul sa descoperi si tu cum functioneaza aceasta crema minune si de ce ar trebui sa o folosesti mai des.

Nu este cazul sa cumperi tot felul de creme sofisticate care contin retinol. Poti cumpara de la farmacie compusul, in forma sa clasica. Dar atentie, sunt cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le iei in calcul.

Discutam mai multe in cele ce urmeaza.

Retinolul – de ce sa-l folosesti mai des?

Pentru ca vitamina A este renumita pentru efectele sale benefice contra ridurilor. Retinolul este prezent si in produse de origine animala (carne,oua, peste, lactate).

Dar pentru ca nu vrem sa mananci cat este ziua de lunga doar aceste produse (in special in sezonul cald) avem o veste buna: crema este la fel de eficienta.

Desigur ca poti achizitiona si creme care contin retinol (vitamina A) din gama celor cosmetice, decizia iti apartine.

Dar sa aflam mai multe despre retinol, in primul rand.

Te anuntam ca este o  o vitamina liposolubila, care se tranforma ulterior in acid retinoic. Este important de stiut ca acest derivat al vitaminei A este distrus de razele solare sau expunerea la aer. Asa ca ai grija sa il tii undeva departe de lumina soarelui.

De asemenea, nici tu nu ar trebui sa il folosesti atunci cand te expui la soare. Asa ca incepe tratamentul cu vitamina A mai spre toamna, cand probabil vei merge mai rar la plaja, in vacante, etc.

Retinolul – de ce este benefic pentru piele?

Vitamina A aduce multe beneficii pielii, cat si vederii, dar sustine si intarirea sistemului imunitar. Iar retinolul vine cu vesti bune si pentru cei care au probleme severe cu acneea. Cel mai bine este sa te adresezi medicului dermatolog, care te poate ajuta cu o prescriptie si mai multe sfaturi, in acest sens.

Dar daca vrei sa scapi de punctele negre, retinolul poate fi folosit cu usurinta. Te va ajuta sa elimini acele celule moarte si sa ai o piele mai fina. Cumpara crema de la farmacie si maseaza zona, in fiecare seara, pret de cateva zile.

De asemenea, te poate ajuta sa elimini cicatricile lasate de acneea severa. Desigur ca recomandam sa folosesti retinol pentru o perioada indelungata, pentru a vedea efectele optime.

Acest derivat al vitaminei A te mai poate ajuta cu prevenirea psoriazisului, reducerea petelor pigmentare, dar ajuta chiar si la ingrijirea buzelor. Ne referim la acele riduri fine care pot aparea si la nivelul acestora, asa ca retinolul poate fi de folos in nenumarate situatii.

Evident, daca apar anumite iritatii sau inflamatii ale pielii ar trebui sa te adresezi medicului.

Vitamina D si Coronavirus – previne infectiile respiratorii

Se pare ca adultii care iau regulat suplimente de vitamina D sub indrumarea doctorului au un organism mult mai puternic. Asa ca tusea, problemele respiratorii precum si racelile in general vor fi prevenite cu succes. Aproape 50% dintre cei care iau astfel de suplimente de vitamina D reusesc sa ramana sanatosi. Asa ne explica Rise Anne Kenny, profesor care investigheaza acest virus, din cadrul TILDA, Irlanda.

Asa ca ai nevoie de 10-15 minute la soare, in fiecare zi. In acest mod, organismul isi poate lua singur doza de vitamina D in mod natural. Asa ca atunci cand vezi soarele pe cer, iesi si pe balcon pret de 30 de minute, pentru a te bucura de o baie de soare…mai multe despre vitamina D >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *