De ce sa le citesti copiilor de la varste cat mai fragede?

De ce sa le citesti copiilor inca de cand sunt bebelusi? Pentru ca este cea mai buna maniera de a-i ajuta sa-si dezvolte creierul din perioadele timpurii ale vietii lor.

Cei mici asimileaza rapid chiar si atunci cand sunt inca bebelusi, tocmai de aceea ai putea sa incepi sa le citesti chiar si de la varsta de 3-4 luni. In acest mod, micutii vor incepe sa asimileze cuvinte inca de atunci, ceea ce ii va ajuta enorm in dezvoltarea ulterioara a comunicarii si a vocabularului.

De ce sa le citesti copiilor? Pentru ca este cea mai buna idee atunci cand vrei sa te implici de la inceput in educatia celor mici.

Si sa nu crezi ca nu exista studii in acest sens. Cercetarile in domeniu au aratat ca cei carora parintii le citesc cu voce tare cunosc mult mai multe cuvinte pana la varsta de 2 ani, spre deosebire de restul.

De ce sa le citesti copiilor? Pentru ca ii ajuti sa devina adulti mai responsabili

Doar in acest mod vei sustine intens abilitatile de ascultare si comunicare ale copilului. De asemenea, ii vei ajuta sa se familiarizeze mai usor cu mediul inconjurator si tot ceea ce presupune.

Vocabularul lor va fi mai bogat si vor aprecia procesul cititului. De asemenea, psihologii remarca faptul ca cei mici au o relatie mai stransa cu parintii, ulterior. De ce? Pentru ca atunci cand le citesti si le explici informatiile, acestia vor deveni mai apropiati de tine, in timp. Vor sti ca esti cel care incearca sa le transmita realitatea si se vor baza pe tine pentru a cunoaste mai bine lumea din jurul lor.

Un studiu din 2008 arata ca cititul cu voce tare sustine relatia cu bebelusii, iar acestia se simt mult mai in siguranta atunci cand aud vocea parintilor.

De asemenea, ii inveti sa asculte, ceea ce nu este atat de usor pe cat pare. Sunt oameni care nu stiu sa faca acest lucru si se gandesc doar la ceea ce ei vor sa spuna, fara a respecta interlocutorul.

De ce sa le citesti copiilor? Vor avea un vocabular mai bogat si o dezvoltare cognitiva mai eficienta

Un alt studiu din 2014 a aratat o mai buna dezvoltare in cazul copiilor carora parintii le-au citit inca de cand erau bebelusi. Abilitatile de vorbire, relationare si rezolvare a conflictelor sunt mult mai eficiente. Adolescentii cu care parintii au relationat in acest mod pe vremea cand acestia erau copii au devenit mai echilibrati si stiau sa comunice mai bine.

Asa ca in perioada liceului au experimentat mai putine probleme comportamentale in comparatie cu cei care nu au avut parte de aceste experiente in copilarie.

Evident ca este bine sa le citesti si cand sunt mai mari si deja au inceput sa mearga la scoala. Fiind o activitate care poate deveni interactiva, relatia cu cel mic va deveni una mai stransa si satisfacatoare. De asemenea, copiii tai vor avea o capacitate mai mare de concentrare. Vor reusi sa fie mai atenti la ceea ce li se spune si nu isi vor pierde focusul imediat.

Studiile mai arata ca acesti copii vor fi mai disciplinati, avand o capacitate mai mare de a lua decizii pe care sa le duca la o buna indeplinire.

De ce sa le citesti copiilor? Pentru ca le vei oferi experiente de viata

Orice poveste are un talc si te poate ajuta sa intelegi mai bine viata. Iar micutul tau va avea parte de aceasta experienta inca din copilarie, in acest mod. Va intelege mai bine cum sa distinga binele de rau si va sti cum sa ia deciziile corecte.

Asa ca atunci cand va fi pus in fata situatiilor reale va avea puterea de a decide mai bine. De asemenea, creativitatea si imaginatia sunt dezvoltate in acest mod autentic. Multi isi vor descoperi abilitatea de a scrie sau pasiunea pentru citit si invatat, asa ca este cea mai buna idee sa le citesti copiilor chiar si atunci cand inca se afla in burtica, concluzioneaza unii cercetatori.

Nu uita sa selectezi lecturi simple, dar constructive si sa ai mereu rabdare si iubire fata de cei mici. Fii sigura ca acestia simt mult mai bine modul in care relationezi cu ei decat credeai, succes!

Cum sa cresti copii buni? Ce spun specialistii de la Harvard

Si tu te-ai intrebat cum sa cresti copii buni, intr-o lume care pare tot mai dezbinata? Ei bine, astazi te vom invata cateva lucruri care iti vor fi de ajutor, mai mult ca sigur.

Si pentru ca am vrut sa fim siguri de ceea ce vorbim, am studiat parerile specialistilor, asa ca un studiu al celor de la Harvard ne-a atras atentia.

Cum sa cresti copii buni? Un prim lucru ar fi sa petreci timp cu ei, chiar daca ne aflam in era tehnologiei, cand nimeni nu mai are timp de nimic. Nu mai fi atat de ocupata si bucura-te de timpul petrecut in familie…citeste continuarea despre cum sa cresti copii buni >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *