Cum sa cureti pernele – acestea sunt metodele CORECTE!

Daca si tu te-ai intrebat cum sa cureti pernele in mod corect, avem vesti bune pentru tine. In special ca spalatul pernelor nu pare nici pe departe una dintre cele mai simple sau placute activitati.

Dupa cum iti poti imagina, acestea inglobeaza foarte multi microbi si bacili de tot felul. Si nici nu este de mirare. In special ca dormim ani de zile uneori, pe aceeasi perna. Stim, nu ti-ai batut capul cu aceasta chestiune pana acum. Dar poate ca ar fi cazul sa invatam cateva trucuri.

Cum sa cureti pernele? Vei vedea ca exista cateva metode prietenoase, care te vor uimi prin eficienta lor. Asa ca este momentul sa trecem la curatenie. Astazi va fi vorba despre menaj si mai putin despre infrumusetare sau slabit!

Haide sa vedem despre ce este vorba.

Cum sa cureti pernele? Te-ai gandit la aceste metode?

In primul rand, cat de des ar trebui spalate pernele?! Specialistii spun ca o data la 3-6 luni acestea ar trebui curatate.

Poti sa le cureti sau speli la masina de spalat? Desigur ca trebuie sa verifici instructiunile, inainte de toate. Bineinteles ca ar trebui sa folosesti programul pentru lucruri delicate sau care se spala manual. Pune cate 2 perne deodata, atunci cand doresti sa le speli.

Dar, daca nu este posibila spalarea automata, exista si varianta de a le spala manual, asa cum urmeaza sa vezi.

Cum sa cureti pernele manual. Umple cada cu apa, adauga detergent delicat si o 1/2 cana de otet ( si putin bicarbonat de sodiu). Scufunda pernele pentru cateva minute si spala-le bine in acest timp (cat sunt sub apa). Apoi le poti scoate la suprafata. Urmeaza sa le clatesti foarte bine, poti sa le speli si cu sapun in acest pas. Iar abia apoi le poti limpezi.

IMPORTANT! Lasa-le sa se usuce afara la soare sau in uscator, foarte foarte foarte bine. Altfel ar putea face mucegai, asa ca nu neglija sub nicio forma acest pas.

Cum sa cureti pernele? Cat dureaza „viata” unei perne?

Ei bine, o perna din latex nu ar trebui tinuta mai mult de 2-3 ani. La fel se aplica si in cazul unei perne cu pene.
Pernele realizate din alte materiale sintetice ar trebui tinute intre 18 si 24 de luni. Daca iti permiti, incearca sa cumperi o perna organica, realizata in cele mai bune conditii pentru a-ti conferi un somn de vis!

Produsele de curatenie – ce risti daca le folosesti prea des?

Conform specialistilor englezi, se pare ca aceste produse duc la declansarea sau chiar inrautatirea afectiunilor plamanilor. Ba mai mult decat atat, exista voci care sustin ca sunt la fel de nocive ca fumatul a 20 de tigari pe zi. Cei care inhaleaza frecvent astfel de substante chimice au sanse ridicate sa sufere de astm, chiar cu pana la 43% mai ridicate. Potrivit cotidianului The Sun pot cauza si leziuni serioase ale cailor respiratorii!

Si toate acestea doar pentru ca producatorii exagereaza in privinta substantelor chimice adaugate in produsele de curatenie. Oistein Svanes, un cercetator din Norvegia a declarat ca, in realitate, aceste produse nici NU sunt atat de eficiente…mai multe despre produsele de curatenie aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *