STUDIU Oamenii care merg repede imbatranesc mai lent

Oamenii care merg mai repede vor imbatrani mai lent, arata cele mai recente studii in domeniu. Asa ca de acum incolo am face bine sa fim mai…alerti! In special ca oamenii de stiinta au facut cercetari serioase in acest sens.

Asa ca cei care au peste 40-45 de ani si merg accelerat in continuare, au toate motivele sa fie fericiti. Inseamna ca vor imbatrani mai lent. Atat din punct de vedere mental cat si fizic. Ramane sa aflam in cele ce urmeaza mai multe detalii picante legate de acest studiu interesant.

Iar comparatiile intre cei care merg incet si cei care merg repede nu se opresc aici. Se pare ca prima categorie are si celulele creierului mai imbatranite. Ca sa nu mai spunem ca si aspectul fizic completeaza si sustine aceasta idee. Spre deosebire de cei care merg mai rapid. Acestia au statura unui om mai tanar si plin de viata.

Tu din ce categorie faci parte? Descopera totul despre imbatranirea prematura.

Oamenii care merg repede. De ce sunt intr-o stare mai buna?

Pana acum, acest „test” al mersului se lua in considerare pentru oamenii care aveau peste 65 de ani, dar se pare ca recent lucrurile s-au schimbat. Mersul unui om poate indica foarte multe lucruri, legate de echilibru, coloana vertebrala, plamani, vedere, etc.

Dar se pare ca este instrument care poate fi folosit mai repede decat se credea inainte, pentru a intelege mai bine modul de evolutie al fiecaruia, in special dupa varsta de 40 de ani. Cei care merg incet ar putea fi predispusi si la dementa senila, probleme cognitive, deteriorare fizica timpurie.

Oamenii care merg repede versus cei inceti. Unde a avut loc studiul?

Este vorba despre o cercetare intreprinsa de catre Noua Zeelanda, care a avut in vedere nu mai putin de 1000 de persoane, nascute in perioada anilor 70′. Este demn de precizat ca este pentru prima data cand se studiaza si mersul oamenilor mai tineri, asa cum am precizat si mai devreme. Au fost testate si functiile cerebrale, precum si alte teste specifice.

Terrie E Moffitt, coordonatorul studiului, totodata un important cercetator la King’s College London si Duke University (SUA) a declarat: Mersul indica multe aspecte, chiar cu zeci de ani inainte de batranete. Cei care mergeau mai incet prezentau probleme imunitare, dentare, pulmonare, aspectul fizic fiind afectat. Iar asta nu este tot. Scanarile au aratat ca si celulele creierului erau imbatranite si prezentau probleme.

Oamenii care merg repede sunt mai inteligenti!

Nu este niciun fel de gluma, cercetatorii au testat mai multi subiecti, urmarindu-i inca din copilarie. Acestia au putut testa abilitatile copiilor si au putut prezice ce fel de mers vor avea inca de cand acestia aveau 3 ani. Si…surpriza! Cei care aveau o viteza de mers mai scazuta prezentau si un IQ mai mic cu aproximativ 10-12 puncte, lucru pe care l-au constatat cu 20 de ani mai tarziu.

Se pare ca semnele unei stari de sanatate mai precare sau ale imbatranirii premature se vad inca din copilarie. Desigur ca noi o vom influenta de-a lungul vietii, prin modul in care ne tratam si avem grija de noi, nutritie, sport, etc.

Asa ca oamenii care merg repede au si un stil de viata mai sanatos, mai multa pofta de viata si sunt mai „tineri” ca restul.

Scapa de stresul vietii cotidiene! Vindeca-ti trupul si sufletul cu metode verificate de mii de ani

Stresul, sedentarismul si obezitatea sunt doar cateva dintre cele mai evidente probleme de sanatate ale vremii noastre.

De-ti vine sa crezi sau nu, solutia este veche de peste 200 de veacuri. Raspunsurile le gasesti in Secrete tibetane pentru o viata sanatoasa, detalii AICI >>>

5/5 (15)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *