Sucul de ananas te scapa de tuse si vindeca alergiile

In caz ca nu stiai, sucul de ananas te poate ajuta in multe situatii, in special atunci cand vorbim despre racelile specifice sezonului. Majoritatea am fost invatati sa credem ca portocalele sunt cele care contin vitamina C intr-o cantitate uriasa. Dar, in realitate, ananasul, kiwi sau catina contin aceasta vitamina in cantitati mult mai mari.

Sucul de ananas te scapa de tusea sacaitoare, avand in vedere proprietatile sale remarcabile atunci cand vine vorba despre inflamatii. Exista specialisti naturopati care sunt de parere ca un suc de ananas este chiar mai eficient decat siropul de tuse traditional. Asa ca nu uita sa-l testezi inainte de a spune ca nu crezi in eficacitatea sa…Poti sa-l iei si ca supliment, asa ca nu uita sa incerci si aceste remedii naturiste.

Ananasul contine bromelaina, o enzima care ajuta la absortia corecta a proteinelor, dar si in prevenirea inflamatiilor din corp. Astfel ca ar fi indicat sa consumi mai des acest fruct exotic si atat de savuros!

Sucul de ananas. De ce ar trebui sa-l consumi iarna aceasta?

Te va ajuta atunci cand vine vorba de tuse tocmai datoritati propritatilor antiinflamatorii mentionate mai sus. Bromelaina reduce infectiile si sustine vindecarea sinusurilor. Asa ca bea si o cana de suc de ananas, in special cand tusesti, esti racitata sau nu ai un tonus prea bun.

Sucul de ananas previne si trateaza artrita, sustine sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului.

De asemenea, poate combate cu succes alergiile si astmul alergic, una dintre cele mai cunoscute forme ale acestei boli. Poate fi o urmare a unor reactii alergice la factorii de mediu sau chiar la alimentatie. Astmul alergic are ca simptome tusea, respiratie ingreunata sau chiar dificultati severe in a respira corect.

Este bine sa consulti un medic daca te confrunti cu astfel de simptome.

Exista un studiu care a avut in vedere tratarea astmului bronsic. Subiectii au fost rugati sa consume 100 ml de suc de ananas diluat in aceeasi cantitate de apa, de 2 ori pe zi, timp de 90 de zile.

Rezultatele au aratat ca plamanii erau intr-o forma mult mai buna la finalul acestor 3 luni, iar subiectii au ameliorat simptomele astmului bronsic.

Sucul de ananas poate sustine vindecarea sinusurilor si ameliorarea tusei

Daca si tu ai nasul infundat, tusesti si ai febra, bromelaina te-ar putea ajuta sa te simti mai bine. Rolul sau antiinflamator si antihistaminic va sustine o vindecare mai rapida, arata studiile in domeniu.

Dar bromelaina ajuta cel mai mult in cazurile de tuse provocate de alergii. Este indicat si in prevenirea racelilor obisnuite, datorita continutului de vitamina C si minerale. Dar tine minte sa ceri si parerea unui medic, in special daca simptomele persista.

Asa ca iti recomandam sa bei un suc de ananas pe zi, timp de 10 zile, pentru a-ti fortifica sistemul imunitar. Fiind atat de gustos, va fi pe placul celor mici, asa ca nu uita sa-i inveti cu obiceiuri sanatoase inca de pe acum!

Smoothie cu ananas si ghimbir. De ce sa-l consumi cand vrei sa slabesti?

Fiind bogate in nutrienti si vitamine, cele 2 ingrediente te vor ajuta sa elimini senzatia de foame. Evident ca nu au multe calorii, asa ca acest smoothie va deveni gustarea ideala dintre mese. Doar in acest mod vei sustine procesul slabirii, avand grija sa ai in dieta alimente care sustin arderile.

Asa ca iti prezentam reteta “minune”:

– o cana de ananas taiat cuburi

– o bucatica de 3 cm de ghimbir maruntit (sau o lingurita de ghimbir pudra)

– o cana de apa plata

– stevia sau putina miere…mai multe despre acest smoothie si proprietatile sale >>>

4/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *