Obiceiuri culinare care iti distrug corpul inainte de 30 de ani!

Dupa cum stii deja, anumite obiceiuri culinare iti pot distruge sanatatea, asa ca ar fi bine sa ai grija de tine. Daca vei incepe din timp, cu siguranta trupul tau se va mentine in forma, iar tu vei arata foarte bine chiar si dupa 30 de ani.

Ce ar fi bine sa faci? Care sunt cele mai eficiente obiceiuri culinare chiar si pentru cei care nu au implinit inca 30 de ani? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Bineinteles ca nutritia joaca un rol cheie, asa ca ar fi cazul sa incepi sa mananci sanatos si corect cat mai repede. Iar daca ai copii asigura-te ca le explici si lor importanta nutritiei.

Obiceiuri culinare care iti distrug corpul – la ce sa fii atenta?

Asigura-te ca mananci alimente care au in compozitie calciu si vitamina D. Este bine sa ai si perioade in care iei suplimente, in special iarna, cand soarele nu este tocmai prezent. Dupa varsta de 30 de ani, densitatea oaselor incepe sa fie mai mica, asa ca, pentru a avea oase sanatoase si un sistem imunitar puternic este bine sa acorzi o atentie importanta alimentatiei.

Consuma mai des linte, mazare, fasole, ciuperci, seminte, alge si fructe oleaginoase, fructe, produse din soia. Nu consuma prea des lactate, desi sunt recomandate pentru calciu. Din pacate, studiile arata ca pe termen lung nu sunt atat de benefice, asa ca opteaza mai des pentru alimente vegetale.

Consuma fructe, legume, cereale integrale – in special daca vrei sa ai o inima sanatoasa si puternica. Medicii de la eatthis.com declara ca o dieta bazata pe cereale integrale, grasimi sanatoase, legume, peste si seminte ajuta enorm atunci cand vorbim despre mentinerea sanatatii cardiovasculare. Fibrele sunt esentiale pentru inima si pentru a mentine un colesterol si o tensiune arteriala mai mica. De asemenea, o astfel de alimentatia te va feri de inflamatiile din corp, care nu fac altceva decat sa sustina bolile de tot felul. O inima sanatoasa inseamna un sistem intestinal sanatos, ceea ce este vital pentru o sanatate de fier.

Obiceiuri culinare care iti distrug corpul – consumi prea mult zahar?

Atentie la acest obicei atat de daunator, in special ca, de multe ori, este promovat inca din copilarie. Cauta sa renunti la acea doza de dulce, in special la acele dulciuri din comert care nu fac altceva decat sa ne afecteze sanatatea, in timp. Mananca mai rar sau cauta dulciuri mai sanatoase, chiar daca pretul acestora este mai piperat.

Atunci cand consumi astfel de dulciuri nocive nu faci decat sa creezi un nivel prea mare de insulina in corp, pentru a elimina glucoza aflata in exces in sange. Iar acest proces iti poate „aduce” si kilograme in plus…De asemenea, mancarea in exces, fast-foodul, alimentele semipreparate, etc trebuie evitate. Doar in acest mod vei putea avea grija de corp, astfel incat sa fii sanatoasa pe termen lung, fara un prea mare efort.

Obiceiuri nocturne care te ingrasa – bei lapte inainte de somn?

Stim ca un pahar de lapte de tara, in special la ceas de seara, poate fi o idee excelenta. Acesta este bogat in triptofan, un aminoacid esential care contribuie la secretarea serotoninei si melatoninei. Tocmai de aceea te ia somnul imediat dupa ce-l consumi. Din pacate contine grasimi din abundenta, asa ca este bine sa te limitezi la cantitati mai mici. De asemenea, poti opta pentru un lapte sarac in grasimi sau pentru ceaiuri. Cel de tei sau de musetel sunt variante excelente pentru un somn odihnitor.

Stai pe retelele de socializare, pana seara tarziu, in special de pe telefon? Atentie atunci, studiile arata ca esti mai predispusa la a manca in exces. De asemenea, cand stai pana seara tarziu se deschide apetitul pentru dulciuri, organismul avand nevoie de glucoza…continuarea despre obiceiurile nocturne care ingrasa aici >>>

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *