Obiceiuri nocturne care te ingrasa! Te-ai fi gandit?

Astazi ne-am propus sa iti prezentam cateva obiceiuri nocturne care te ingrasa si probabil ca nici nu te-ai fi gandit la asta. Nu vorbim despre a manca la ore tardive, pentru ca acest obicei este de la sine inteles gresit.

Evident ca, de acum incolo, va trebui sa schimbi cateva lucruri, in special daca vrei sa ai succes in ceea ce iti propui. Nu iti face griji, nu vorbim despre schimbari greu de realizat. Pur si simplu vrem sa observi acele obiceiuri nocturne care ingrasa, pentru a le schimba. Mai ales ca sezonul cald a sosit, asa ca si tu vrei sa fii in forma, mai mult ca sigur.

In primul rand, vrem sa iti mentionam din nou cat de importanta este odihna, in procesul slabirii. Asa ca asigura-te ca dormi 7-8 ore de somn pe noapte.

Obiceiuri nocturne care te ingrasa – bei lapte inainte de somn?

Stim ca un pahar de lapte de tara, in special la ceas de seara, poate fi o idee excelenta. Acesta este bogat in triptofan, un aminoacid esential care contribuie la secretarea serotoninei si melatoninei. Tocmai de aceea te ia somnul imediat dupa ce-l consumi. Din pacate contine grasimi din abundenta, asa ca este bine sa te limitezi la cantitati mai mici. De asemenea, poti opta pentru un lapte sarac in grasimi sau pentru ceaiuri. Cel de tei sau de musetel sunt variante excelente pentru un somn odihnitor.

Stai pe retelele de socializare, pana seara tarziu, in special de pe telefon? Atentie atunci, studiile arata ca esti mai predispusa la a manca in exces. De asemenea, cand stai pana seara tarziu se deschide apetitul pentru dulciuri, organismul avand nevoie de glucoza…

Cine doarme prea putin risca sa aiba o digestie si un sistem hormonal mai slabe, asa ca poti sa ingreunezi procesul de ardere a grasimilor, chiar daca nu ai mancat prea mult la cina. Cauta sa citesti 2-3 pagini dintr-o carte de dezvoltare personala mai bine si nu uita sa mergi la aceeasi ora de culcare, in fiecare seara.

Nu consuma cafea mai tarziu de ora 15. Un studiu de la Harvard arata ca cei care consuma cafea seara risca sa aiba un somn deficitar si un sistem hormonal mai slab. Ceea ce evident ca poate conduce la un proces de slabire lent. De asemenea, astfel de „obiceiuri” te pot face sa ai un apetit crescut si sa mananci tarziu in noapte.

Obiceiuri nocturne care te ingrasa – te uiti la seriale pana dimineata?!

Alte studii asociaza mancatul nocturn cu uitatul la televizor pana noaptea tarziu. Se pare ca cei care au obiceiul de a sta pana dimineata pentru a se uita la filme au tendinta de a manca tot felul de alimente nesanatoase. Nu mai spunem ca sacrificarea somnului pentru un astfel de obicei nu este deloc o idee buna.

Mananci mult prea tarziu. Chiar daca optezi pentru meniuri sarace in calorii si grasimi, tot nu este o idee buna. Trebuie sa mananci cu cel putin 3 ore inainte de a te culca. Iar dupa aceea nu ar mai trebui sa consumi nimic pana a doua zi, pentru ca digestia sa isi termine procesul.

Daca iti este foarte foame consuma ceaiuri naturale cu indulcitori cu 0 calorii, in acest fel iti va fi mai usor.

Cum sa iti imbunatatesti somnul? Exercitii de respiratie si…lavanda

Da, lavanda si mirosul acesteia au efecte calmante, asa ca nu uita sa cumperi un difuzor pentru uleiuri esentiale. Alege-le pe cele 100% naturale si bucura-te de aromele unice si linistitoare.

De asemenea, o patura mai grea, care sa aiba o usoara presiune asupra corpului ajuta in cazurile de insomnie, conferind un sentiment linistitor de protectie. Meditatia, yoga si pilates pot ajuta foarte mult, la randul lor…mai multe obiceiuri aici >>>

4.71/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *