Cum sa iti imbunatatesti somnul – sfaturi utile

Cum sa iti imbunatatesti somnul, fara a recurge la medicamente? Desigur ca metodele naturiste functioneaza cel mai bine. In special ca in acest mod vei trata cauza, nu doar efectul. De cele mai multe ori suferim din pricina deficitelor alimentare, a vitaminelor, etc. Din acest motiv nu ne putem odihni corespunzator, iar starea noastra de sanatate incepe sa se degradeze.

Cum sa iti imbunatatesti somnul? Evident ca vei avea cateva „teme” de facut, dar cu siguranta te vei bucura sa progresezi si sa te bucuri de un somn odihnitor. In primul rand, trebuie sa intelegi ca starile de stres si lipsa energiei apar ca urmare a unui somn deficitar.

Trebuie sa dormi cel putin 7 ore pe noapte, pentru a fi sigura ca organismul tau va fi „in forma”, a doua zi.

Cum sa iti imbunatatesti somnul? Iata ce poti face incepand de maine

Poti manca 2 fructe de kiwi, chiar inainte cu o ora de culcare. Nu iti face griji, nu au multe calorii, iar faptul ca au in compozitie serotonina te va ajuta sa dormi mai bine. De asemenea, vei adormi mai repede, iar daca ai probleme cu somnul, cu siguranta te vei bucura.

Kiwi este un fruct minunat, abunda in vitamina C si fibre, asa ca te va ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic ca oricand.

Poate ca nu te vei bucura la auzul acestei vesti, dar este indicat sa dormi intr-o camera mai racoroasa. Desigur, nu trebuie sa fie frig, dar nici 25 de grade! Asa ca, de acum incolo, poti cobori numarul gradelor in timpul noptii, pentru somn odihnitor.

Este important sa fie intuneric in camera in care dormi. Trage jaluzelele, poarta o masca pentru ochi si inchide lampa de veghe! Vei remarca faptul ca, in timp, te vei odihni mult mai bine in aceste conditii.

Cum sa iti imbunatatesti somnul? Exercitii de respiratie si…lavanda

Da, lavanda si mirosul acesteia au efecte calmante, asa ca nu uita sa cumperi un difuzor pentru uleiuri esentiale. Alege-le pe cele 100% naturale si bucura-te de aromele unice si linistitoare.

De asemenea, o patura mai grea, care sa aiba o usoara presiune asupra corpului ajuta in cazurile de insomnie, conferind un sentiment linistitor de protectie. Meditatia, yoga si pilates pot ajuta foarte mult, la randul lor.

Inspira de 5 ori, apoi tine respiratia si repeta procesul. In acest mod, organismul tau se va linisti, iar senzatia de somn se va instala.

De ce femeile au nevoie de mai mult somn – pentru ca sunt mai active mental!

Acesta este momentul pe care-l asteptau toate feministele, in special ca vestea a fost facuta publica chiar de cercetatori. Este adevarat ca femeile folosesc mai mult intelectul si, de asemenea, sunt mai eficiente atunci cand vine vorba despre a face mai multe lucruri in acelasi timp. Adica este vorba despre multitasking, un termen pe care cu siguranta l-ai mai intalnit. Datorita acestui aspect, femeile consuma mai multa energie decat barbatii, asa ca au nevoie de mai multa recuperare.

In medie, femeile ar trebui sa doarma cu aproximativ 20-30 minute mai mult, asa ca nu te simti ciudat daca simti sa dormi mai mult decat partenerul tau…mai multe despre nevoia de somn a femeilor >>>

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *