De ce femeile au nevoie de mai mult somn?

De ce femeile au nevoie de mai mult somn decat barbatii? Poate ca nu stiai, dar reprezentantele sexului frumos trebuie sa doarma mai multe ore pentru a fi in forma.

In timp, daca nu te odihnesti atat cat este necesar corpului tau, s-ar putea sa dezvolti tot felul de afectiuni si probleme. Asa ca nu neglija acest aspect atat de important al vietii.

De ce femeile au nevoie de mai mult somn?

Pentru ca studiile in domeniu arata faptul ca femeile au un somn mai putin calitativ decat barbatii. Nu este niciun secret ca acestea se lupta mai mult cu gandurile, asa ca este o consecinta usor de intuit. Somnul femeilor este mult mai sensibil si usor de perturbat, asa ca nu este de mirare de ce cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie.

De ce femeile au nevoie de mai mult somn – pentru ca sunt mai active mental!

Acesta este momentul pe care-l asteptau toate feministele, in special ca vestea a fost facuta publica chiar de cercetatori. Este adevarat ca femeile folosesc mai mult intelectul si, de asemenea, sunt mai eficiente atunci cand vine vorba despre a face mai multe lucruri in acelasi timp. Adica este vorba despre multitasking, un termen pe care cu siguranta l-ai mai intalnit. Datorita acestui aspect, femeile consuma mai multa energie decat barbatii, asa ca au nevoie de mai multa recuperare.

In medie, femeile ar trebui sa doarma cu aproximativ 20-30 minute mai mult, asa ca nu te simti ciudat daca simti sa dormi mai mult decat partenerul tau.

Evident ca cealalta cauza are legatura cu faptul ca femeile au un somn mai putin calitativ. Din cauza schimbarilor hormonale si a altor factori ce tin de stres, femeile sunt mai predispuse la insomnii. Nu este ceva ciudat sa auzi ca o femeie nu se poate odihni corespunzator, insomnia fiind foarte des intalnita in ziua de astazi.

Leacuri pentru insomnie – ceai de musetel si lavanda

Ceaiul de musetel este recunoscut pentru proprietatile sale de calmare, asa ca nu il evita. Bunicii il recomandau si foloseau mereu, pentru o obtine o stare de liniste. Daca esti agitata, incearca si ceaiul de tei, acesta te va ajuta sa scapi de starile de nervozitate.

Lavanda sau uleiul de lavanda are, la randul sau, un efect de calmare minunat. Asa ca, fie ca vei cumpara un ulei esential si un difuzor de arome, fie ca vei face o baie cu sare de mare cu lavanda, tu vei decide…leacuri pentru insomnie >>>

De ce femeile au nevoie de mai mult somn? Starile tipic feminine pot fi responsabile

Ne referim aici la menopauza si simptomele post-menopauza care pot dura chiar si 10 ani. Bufeurile si transpiratul in timpul noptii pot fi alte stari care dureaza ani de zile, din nefericire.

Femeile insarcinate experimenteaza, la randul lor, tot felul de schimbari hormonale care pot afecta somnul. Pe langa o stare de moleseala, nevoie de a urina foarte des si durerile de picioare, se intampla sa experimenteze si insomnii! Stim, nu suna deloc bine, dar din pacate este una dintre starile des intalnite.

De asemenea, multe femei au dificultati in perioada ciclului menstrual si de multe ori se confrunta chiar cu agitatie si dureri in timpul somnului. Evident ca din pricina acestor motive vor avea si probleme cu somnul, din cand in cand.

Pentru a avea un somn mai bun, nu uita sa:

– te duci la culcare la aceeasi ora, pe cat posibil

– faci o baie fierbinte inainte de culcare

– aerisesti dormitorul, aerul curat sustine un somn mai linistit

– nu tii in camera in camera dormi dispozitive electronice

– faci sport si miscare in fiecare zi

– eviti alcoolul si cofeina la ceas de seara

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *