Beneficiile orezului salbatic – ce trebuie sa stii

Beneficiile orezului salbatic le depasesc cu mult pe cele ale orezului traditional, avand in vedere ca sustin sistemul imunitar si intreg organismul.

Asa se face ca orezul salbatic are multe avantaje, fiind o sursa de antioxidanti foarte importanta. Proteinele si fibrele te vor mentine sanatoasa si tanara, fiind un aliment ideal pentru dieta. Contine si folati, care au rolul de a promova sanatatea fatului, in cazul femeilor insarcinate.

Beneficiile orezului salbatic ii sustin si pe cei care au deficit de vitamine, avand in vedere ca este bogat in asemenea surse. Contine fosfor, calciu si magneziu, asa ca oasele si muschii tai se vor fortifica, odata ce il consumi.

Avand in vedere ca este sarac in calorii si are un indice glicemic mai scazut decat orezul traditional, adica cel alb, vei slabi.

 

Beneficiile orezului salbatic – iata de ce ar trebui sa il consumi mai des:

– nu are gluten, bogat in nutrienti, dar sarac in calorii. Te-am convins deja? Daca nu, fii sigura ca mai avem multe alte argumente. Chiar daca nu este la fel de gustos ca cel alb si are o textura mai rigida, nu inseamna ca ar trebui sa-l eviti. Ba chiar din contra, pregateste-te sa il servesti cu legume si dressing cu lamaie, va fi o minune. Si unde mai pui care doar 130 de calorii la suta de grame?

Orezul salbatic este mai bogat in nutrienti avand in vedere ca este mult mai putin procesat. Mai contine zinc, vitaminele din seria B, folatii si vitamina A.

Ce este interesant consta in faptul ca acest tip de orez contine 2 mg de nutrienti si 4 mg de proteine, arata studiile. Este un aliment satios, tocmai de aceea este indicat in diete.

– este recomandat in procesul de slabire. Beneficiile orezului salbatic nu ar trebui desconsiderate, in aceasta privinta. Asa cum am mentionat, te va ajuta sa scapi de neplacuta senzatie de foame. Chiar daca are carbohidrati, te va ajuta in acest proces complex de slabire. Cand tii dieta, prepara orez salbatic cu naut, orez cu legume sau salate cu acest orez si vei vedea ca nu iti va mai fi foame

– este indicat diabeticilor si previne si rezistenta la insulina (sindromul metabolic). Tocmai pentru ca are un indice glicemic mai scazut, acest tip de orez este indicat celor care au diabet. De asemenea, cei care sufera din pricina rezistentei la insulina, ar trebui sa-l consume. Va ameliora considerabil aceasta afectiune, conform cercetarilor in domeniu

– contine folati si este ideal pentru gravide. Dupa cum probabil stii deja, folatii sunt un tip de vitamina B, foarte necesare in sarcina. Orice viitoare mamica ar trebui sa le consume, iar orezul salbatic este ideal, in aceasta situatie. Acestia previn si potentialele defecte care ar putea surveni in timpul sarcinii

Beneficiile orezului salbatic – te scapa de efectele radicalilor liberi

Asa se face ca orezul salbatic abunda in antioxidanti, asa ca efectele radicalilor liberi, care genereaza imbatranirea, ar putea fi diminuate.

Daca vei consuma alimente care contin antioxidanti, vei incepe sa observi efectele in timp. De asemenea, vei preveni boli precum cele cardiace, cancerul si chiar infarctul.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *