Diete si remedii naturiste pentru ameliorarea durerilor de spate

Dietele si remediile naturiste te pot ajuta sa ameliorezi durerile de spate, sa iti imbunatatesti sanatatea muschilor, a incheieturilor si sa iti tii greutatea corporala sub control.

Dietele care vindeca

Dietele care ajuta la ameliorarea durerilor de spate se bazeaza pe acele alimente care au un efect antiinflamator. Astfel de alimente se gasesc din belsug si cea mai buna metoda este sa le alternezi.

1. Mancarurile bogate in fibre

Dietele bogate in fibre contribuie sa pierderea in greutate, la imbunatatirea digestiei, reducerea hipertensiunii arteriale si reducerea inflamatiilor din organism.
Constipatia poate inrautati durerile de spate, asa ca imbogateste-ti alimentatia cu cat mai multe fructe si legume. Acestea sunt o sursa naturala de fibre si nutrienti.

2. Apa

Pentru reducerea durerilor de spate, apa poate fi un aliat puternic. Problemele de rinichi pot fi cauza durerilor de spate sau uneori le pot inrautati. Apa ajuta la stimularea si buna functionare a rinichilor, curatand intreg sistemul urinar.

Sfat: pentru a preveni deshidratarea, bea minim 8 pahare de apa pe zi

3. Mancaruri bogate in potasiu

Potasiul reduce inflamatiile. El este un important electrolit implicat in buna functionare a sistemului muscular si nervos. Pentru combaterea durerilor, include mancaruri bogate in potasiu oricat de des cu putinta. Astfel de alimente sunt legumele verzi, avocado, banane, apa de cocos si iaurturile.

4. Omega-3

Pestele, in mod deosebit cel salbatic, si semintele de in sunt bogate in omega-3. Omega-3 si acizii grasi pot reduce inflamarea si pot ameliora durerile.

5. Mancarurile bogate in proteine

Proteinele trebuie s afaca parte dintr-un stil alimentar sanatos, fie ca esti vegetarian, vegan sau ai o dieta care include carnea. Daca iti place carnea, alege pui, vita, porc crescute pe pajisti, intr-un mod cat mai bio cu putinta. Carnea provenita din ferme si care este crescuta la scala industrial este cea mai slaba din punct de vedere calitativ. Animalele sunt tratate cu antibiotice pentru a promova ingrasarea si poate avea implicatii negative asupra sanatatii.

Daca urmezi un stil de viata vegetarian sau vegan atunci consuma in deosebi: fasole, linte, mazare si soia.

Remedii naturiste care se gasesc si sub forma de suplimente nutritive

1. Ulei de peste

Persoanele care sufera de dureri de spate au nevoie de doze mai mari de ulei de peste pentru reducerea inflamatiilor. Suplimentele de acest gen sunt deseori sugerate ca parte a unor diete mai sus amintite.

2. Turmeric

Turmericul contine curcumina. Acesta este un ingredient activ care are puternice efecte anti-inflamatorii si reduce durerea.

3. Magneziu

Acest mineral are un efect relaxant asupra muschilor si ajuta la reducerea stresului. Relaxarea muschilor duce la ameliorarea durerilor din zona lombara si nu numai.

Atentie: redu doza sau opreste-o, daca experimentezi diaree ca urmare a suplimentului cu magneziu.

4. Crema cu capsaicina

Crema cu cpsaicina este un produs natural realizat din ardei iute. Ea poate fi aplicata direct pe piele pentru a reduce durerile de spate. Efectul este insa, temporar, si se bazeaza pe actiunea substantelor continute asupra inflamarii si durerii.

3/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *